Met deze aardappelschil-hack bespaar je zeeën van tijd

Aardappelschil-hack

Zelfs je grootmoeder heeft je dit nooit verteld

Het schillen of pellen van sommige voedingsmiddelen kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Iets waar je soms simpelweg gewoon geen tijd voor hebt. Wat dacht je bijvoorbeeld van het schillen van aardappelen? Tot nu, want met dit handige trucje ben je er binnen een handomdraai vanaf!

Frustratie alom

Laten we eerlijk zijn: aardappelen schillen is niemands hobby. Het is tijdrovend en niet altijd even makkelijk door de vorm van deze groentesoort. Voor de stamppot-liefhebbers onder ons (guilty!) die een hekel hebben aan het schillen van de aardappelen (guilty!) , hebben we een handige tip. Er bestaat namelijk een manier om het schillen van de groente een stuk makkelijker te maken. Zo hoef je geen lange tijd meer in de keuken te staan, terwijl de schillen je om de oren vliegen. Je bent er met deze truc binnen een handomdraai mee klaar. Benieuwd geworden? Zo ga je te werk!

Aardappelschil-hack

Begin met het insnijden van de rauwe aardappelen over de breedte met een mes, maar niet te diep, zodat er slechts een lichte inkeping in de schil ontstaat. Dit zorgt ervoor dat de schil straks veel makkelijker loslaat. Kook de aardappelen zoals gewoonlijk. Je zult nu zien dat het velletje er zo vanaf glijdt. Wow!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tomas Breemen (@handigetips__)

De voordelen

Waarom werkt deze truc zo onwijs goed? Dankzij het sneetje kan het water tijdens het koken onder de schil doordringen, waardoor de schil loskomt van de aardappel. Briljant! Bovendien behouden de aardappelen ook nog eens meer smaak en voedingsstoffen, omdat de schil fungeert als een beschermende barrière tijdens het koken. Win-win, nietwaar?

Lees ook: Hunker naar een bepaald soort eten? Dit is wat het vertelt over je gezondheid

Bron: Jan | Beeld: Pexels