Om déze reden zou je wat olijfolie aan je koffie moeten toevoegen

koffie

Starbucks zweert erbij

Als je al iets drinkt in je koffie, is het meestal een scheutje melk, wat suiker of op een gekke dag wat zoete siroop. Grote kans dat je er nog nooit aan hebt gedacht om een scheutje olijfolie in je bakkie te doen. Maar hoewel het gek klinkt, is het een regelrechte hit in Italië én goedgekeurd door koffieketen Starbucks.

Gezondheidsvoordelen

Volgens Starbucks zorgt een lepel extra vierge olijfolie uit Toscane voor een ‘onverwachte, fluwelige en boterachtige smaak’ in de koffie. In Italië wordt het drankje onder de naam oleato verkocht, wat Italiaans is voor ‘geolied’. Hoewel het laagje vet op de koffie wellicht ongezond lijkt, is het juist heel gezond. Olijfolie behoort namelijk tot de goede vetten, en is goed voor het hart. Daarnaast zou het ontstekingsremmend zijn. Voor afvallen hoef je het overigens niet te doen: een lepeltje olijfolie levert al gauw zo’n 120 extra calorieën op.

Vet bij de koffie

Hoewel olijfolie toevoegen aan je koffie misschien als een gekke gewoonte lijkt, is vet combineren met koffie niets nieuws. Melk is immers ook een vetbron, net als room (denk maar aan de espresso con panna), of vanille-ijs (affogato). Olijfolie is in dit rijtje natuurlijk wel een uitschieter, omdat-ie niet zo zoet is. Toch brengt het volgens de Italianen een heerlijke, volle smaak met zich mee. Het proberen waard dus!

Lees ook: Word je moe van koffie? Een slaapexpert legt uit hoe dit zit

Bron: Libelle | Beeld: Pexels