Op déze manier blijven je aardbeien tot wel een week vers in de koelkast

Ideaal!

Of je ze nu vers uit je eigen achtertuin plukt of bij de supermarkt een doosje haalt: aardbeien lijken toch altijd sneller te vergaan dan je ze op kunt eten. Met deze tip houd je het lekkere fruit tot wel zeven dagen goed in de koelkast!

Aardbeien vers houden

Om je heerlijke aardbeien zo lang mogelijk goed te houden, kun je gebruik maken van een makkelijk trucje. Wel is het belangrijk dat je van tevoren checkt of ze niet meteen al rotte plekken of schimmel hebben. Deze aardbeien kun je maar beter apart houden van de rest of weggooien.

Voor dit handige trucje heb je slechts een paar dingen nodig: azijn, een kom, een maatbeker, een vergiet, keukenpapier en kraanwater.

Meng om te beginnen een deel witte azijn met drie delen water. Dompel de aardbeien hier nu 10 tot 15 minuten in onder. Giet af, dep de aardbeien droog in een vergiet en leg ze vervolgens op een droog keukenrolpapiertje in een bakje. Zet dat bakje met het deksel er los op in de koelkast. Et vóila: je zult merken dat de aardbeien veel langer houdbaar zijn dan normaal!

Gesneden of gepureerd

Heb je je aardbeien liever in hapklare stukjes gesneden bij de hand? Ook dan werkt bovenstaande methode, maar houd er rekening mee dat gesneden fruit áltijd sneller vergaat dan hele stukken fruit. Gesneden aardbeien kun je ook strak oprollen in folie om de houdbaarheid te verlengen. Heb je van je overgebleven aardbeien een lekkere puree of saus gemaakt? Bewaar dit dan 3 tot 5 dagen in de koelkast in een luchtdichte container.

Lees ook: Lekker en gezond: 5 redenen waarom aardbeien zo goed voor je zijn

Bron: Man-man, Archief | Beeld: Pexels

 

Array