Op déze momenten kun je het beste water drinken

water drinken

Drink in ieder geval 8 glazen van 200ml per dag

We weten allemaal dat het voldoende drinken van water goed is voor onze gezondheid. Het beste is om een er een gewoonte van te maken en gewoon de hele dag door water te drinken. Maar werkt het voor jou beter om een paar vaste momenten per dag te bepalen waarop je water drinkt? Kies dan voor deze momenten.

’s Ochtends

Drink ’s ochtends na het opstaan gelijk een groot glas water. Tijdens je slaap heb je een lange tijd geen vocht binnengekregen en door meteen een glas water te drinken, hydrateer je je lichaam opnieuw. Daarnaast wordt je spijsverteringssysteem wakker geschud, waardoor je je ontbijt straks beter kunt verteren. Zorg er wel voor dat het water op kamertemperatuur is, om je lichaam en organen niet te veel te laten schrikken.

Voor maaltijden

Het is verstandig om een halfuur voor je maaltijd een glas water te drinken. Hiermee bevorder je weer de werking van de spijsvertering, welke je nodig zult hebben voor het verwerken van de maaltijd. Daarnaast geeft water je een gevoel van verzadiging. Dit zorgt ervoor dat je je sneller vol voelt tijdens het eten en niet over consumeert.

Tijdens maaltijden

Maar ook tijdens een maaltijd is het belangrijk om water te blijven drinken. Allereerst zorgt water voor een neutrale smaak in je mond, waardoor het je smaakpapillen voorbereidt om optimaal te genieten van de maaltijd. Ook verdunt het drinken van water tijdens de maaltijd de calorieën die je binnenkrijgt. Drink van je glas met kleine slokjes, om je organen niet te veel te belasten.

’s Avonds

Het is van groot belang om voor het slapengaan een glas water te drinken, aangezien je ’s nachts veel vocht verliest. Daarnaast vermindert het drinken van water voordat je naar bed gaat het risico op gezondheidsproblemen zoals een hartaanval.

Lees ook: ‘De verschillende smaken en bereidingen van knoflook’

Bron: Libelle, SPA | Beeld: Pexels