Perfect voor oud & nieuw: Prosecco Pong van HEMA

prosecco pong

Met wie vorm jij altijd het winnende team?

Het is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij de HEMA, maar de winkelketen voegt regelmatig leuk spellen aan haar assortiment toe. Dit keer is er een sprankelende variatie bedacht op het originele beer pong, namelijk: Prosecco Pong! Perfect om bijvoorbeeld dat oud & nieuw-feestje, waar de sfeer nog een beetje tam is, naar een hoger niveau te tillen. 

Geen fan van bier?

Prosecco Pong is een bruisend alternatief voor beer pong, en perfect voor degenen die maar niet aan de bittere smaak van bier kunnen wennen. Het enige wat je nodig hebt, naast een vrolijke stemming, is een fles prosecco, een tafel en een extra glas met water om de ballen af en toe even in af te spoelen.

Hoe werkt het?

Het spel bevat twaalf plastic glazen, drie pinpongballen en een pak met spelkaarten. Met de kaarten kun je ook nog andere spellen spelen, maar je hoeft ze natuurlijk niet per se te gebruiken. Het enige wat je zelf hoeft toe te voegen is je favoriete prosecco (of een ander drankje).

In principe werkt het spel hetzelfde als het welbekende beer pong. Plaats aan beide uiteinden van de tafel zes met prosecco gevulde glazen in een driehoekige opstelling, maak twee top-teams en laat het spel beginnen! Probeer om de beurt de bal in één van de bekers aan de overkant te gooien, als dit lukt moet de tegenpartij de inhoud van het glas opdrinken. Het team dat op een gegeven moment alle glazen van de tegenpartij heeft weggespeeld, mag zichzelf de winnaar van het spel noemen.

Belangrijk om te weten

De herbruikbare glazen zijn alleen geschikt voor koude dranken. Het wordt aanbevolen om ze met de hand te wassen, aangezien ze waarschijnlijk zullen smelten of vervormen in de warmte van de vaatwasser. Door zorgvuldig om te gaan met de glazen, heb je er zo lang mogelijk profijt van!

Lees ook: Dít ingrediënt maakt de zoetzure saus van McDonald’s zo iconisch

Bron: HEMA | Beeld: Adobe Stock