Dít is waarom je vaker soep moet eten!

 

soep

Vaker soep eten heeft zóveel voordelen!

De dagen worden steeds kouder en donkerder. Hoe lekker is het om dan thuis te komen en een heerlijke pan soep te maken? Niet alleen ben je met het maken van een soepje supersnel klaar, maar het heeft ook nog eens een tal van andere voordelen!

Om deze redenen zouden we vanaf nu elke dag wel soep willen eten.

Leftovers
Nog veel kliekjes groente in huis liggen? Ideaal, want van deze restjes kun je elke soepsoort maken die je maar wilt! Sla, aardappelen, wortelen en bloemkool, gooi het niet allemaal weg want deze kliekjes kun je nog prima gebruiken voor een heerlijke soep. En wil je nog wat lekkere croutons door je soep? Gooi dan vooral ook oud brood niet weg. Met wat knoflook en kruiden kan je hier nog gemakkelijk croutons van maken.

Supergezond
Eigenlijk is het ook wel logisch, maar soep is dus hartstikke gezond! Een zelfgemaakte soep zit boordenvol met vitamines en goede voedingsstoffen. Als je daarnaast de bouillon laat trekken met vlees aan het bot, zit er ook nog eens veel snel absorberende mineralen in je soep. Dit kan bijvoorbeeld runder-, kippen- of lamsbouillon zijn. Ben je op dieet? Dan zijn soepen perfect vanwege het verzadigde gevoel die ze geven, terwijl er niet veel calorieën in zitten.

Spotgoedkoop
Aan het einde van de maand niet veel geld meer over? Dan is het maken van een soepje de ideale manier om wat geld te besparen! Voor een soepje zijn namelijk maar weinig ingrediënten nodig, meerdere personen kunnen ervan eten en overgebleven restjes kun je invriezen.

Gelijk zin om vanavond een lekkere soep te maken? Wat dacht je dan van deze romige én goedkope champignonsoep?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash