Volgens TikTok is balsamicoazijn een gezond alternatief voor cola

balsamicoazijn cola

Zou jij dit proberen?

Als je het ons vraagt gaat er niets boven een koud glas cola. Helaas is deze frisdrank niet bepaald gezond te noemen met zo’n zeven suikerklontjes in een glas. Maar, daar heeft TikTok iets op bedacht. Volgens verschillende gebruikers van het platform is er namelijk een gezond alternatief voor cola dat je makkelijk zelf kunt maken. Daar heb je voor nodig: bruisend water en… balsamicoazijn! Ja, echt. 

Gezonde cola

TikTok-gebruiker @mandyvjones kreeg deze tip van haar Pilates-instructeur, die het gezonde alternatief regelmatig drinkt. Soms heb je namelijk gewoon zin in een lekker koud glas frisdrank. Balsamicoazijn zou daar de oplossing voor zijn, het zou namelijk naar cola smaken als je het mengt met maar twee andere ingrediënten!

Zo werkt het: vul een glas met ijsblokjes en schenk er een goede scheut balsamicoazijn in, een bodempje is voldoende. Het enige wat je er dan nog aan hoeft toe te voegen is bruisend water, het liefst met een smaakje. Kies bijvoorbeeld voor kers of citroen, dat zit namelijk ook in cola. Even roeren en je bent klaar om te proeven.

@mandyvjones

@LaCroix Sparkling Water you should try this

? original sound – Amanda Jones

@imahnidohbilaaa

healthy coke i give it a 5/10 #fyp #healthy

? original sound – Amanda Jones

Uiteenlopende reacties

Maar is deze gezonde cola van balsamicoazijn nou daadwerkelijk te pruimen? De reacties op TikTok lopen nogal uiteen. De één zweert erbij, terwijl de ander het niet binnen kan houden. Bij dat laatste kunnen we ons wel wat voorstellen, maar wie niet waagt, wie niet wint…

Zou jij dit bijzondere drankje proberen?

Lees ook: Raar maar waar: waarom je cola in het toilet zou moeten gieten

Bron: Kookfans, TikTok | Beeld: Unsplash, Blake Wisz