Onderzoek wijst uit: taart eten als ontbijt helpt bij afvallen

taart

Dat wordt dus taart als ontbijt!

Breaking news: volgens wetenschappelijk onderzoek is het goed voor je om taart als ontbijt te eten. Moeilijk te geloven, dat snappen we, maar het is toch echt zo. En naast dat het goed zou zijn voor je om taart te eten in de ochtend, zou het je ook nog eens helpen bij gewichtsverlies. Hoe mooi wil je het hebben?

Taart

Iedereen houdt ervan om op z’n tijd een heerlijk gebakje te eten. Wellicht wordt er vaak gedacht dat taart alleen maar gegeten wordt als er iets is te vieren, maar niets is minder waar! Taart kun je namelijk ook gewoon eten op andere dagen, zelfs als ontbijt. Dit blijkt namelijk helemaal niet zo slecht voor je te zijn én het kan je zelfs helpen bij het verliezen van een paar grammetjes vet.

Onderzoek

Uit een wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een stuk taart als ontbijt zou kunnen helpen bij gewichtsverlies. Het experiment hebben ze uitgevoerd bij twee soorten groepen:

  • Een groep die een ontbijt at met veel koolhydraten en proteïnes, plus een lekker toetje (taart).
  • Een groep die een calorie-arm ontbijt kreeg voorgeschoteld.

Uiteindelijk was het voor de eerste groep niet zo moeilijk om zich te houden aan een gezond eetpatroon, in tegenstelling tot de tweede groep. Daarnaast was het voor de eerste groep ook makkelijker om later op de dag niet meer te snoepen of te snacken.

Gewichtsverlies

Tijdens het onderzoek zijn de onderzoekers erachter gekomen dat het tijdstip wanneer jij ontbijt cruciaal is. Ook wat je kiest om als ontbijt te eten, speelt een grote rol bij het verliezen van wat lichaamsgewicht. Wellicht zou je het niet zo 1, 2, 3 bedenken, maar de eerste groep vond het een stuk makkelijker om gewicht te verliezen dan de tweede groep. En dat terwijl zij juist veel meer hadden gegeten én nog een toetje.

Onthoud dit goed: trakteer jezelf vroeg op de dag op iets zoets, dan zul je naarmate de dag vordert minder zin hebben in iets lekkers en ongezonds. Wel blijft het belangrijk om een wisselend eetpatroon aan te houden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat jij dat lekkere taartje altijd moet laten staan!

Lees ook: Zó vaak zou je je beddengoed moeten wassen

Bron: Girl Scene | Beeld: Pixabay