Zien: door dit handige trucje kookt je pan nooit meer over

Pan nooit meer overkoken

Zo behoud je te allen tijde een droog fornuis

Er zijn van die dingen in de keuken die je soms niet kunt voorkomen, hoe goed je ook oplet. Overkoken is daar helaas één van. Je hoeft maar een paar seconden de andere kant op te kijken en het stroomt langs de zijkanten van de pan. Heel vervelend, maar gelukkig is er een manier hoe je het op kan lossen!

Pan kookt over

Je kookplaat of gasfornuis is nog brandschoon, nadat je een uitgebreide schoonmaaksessie hield. Hier wil je het liefst zo lang mogelijk van genieten, maar dat lijkt voor velen toch een onmogelijke opgave. Je pasta kookt nog maar net en je hebt je nog niet omgedraaid of het water kookt al over. Het resultaat? Je gasfornuis is alles behalve smetteloos. Hoe je dit had kunnen voorkomen?

Het is eigenlijk heel simpel. Leg een houten pollepel dwars over de pan heen. De houten pollepel zorgt ervoor dat de bubbels kapot knappen tegen de lepel en dus niet over de pan heen komen. Hoe handig!

Ander trucje

Mocht je niet zo’n lepel in huis hebben, bestaat er ook nog een ander trucje om je pan niet over te laten koken. Als je van koken – en vooral van eten – houdt, heb je dit ingrediënt waarschijnlijk al in huis liggen. Wat je nodig hebt om je water niet over te laten koken? Een klontje boter. Wat je ook aan het bereiden bent, het kookt niet meer over als je er een klein beetje boter aan toevoegt. Dankzij dit trucje, kun je je kookplaat een stuk langer schoon houden en bespaart het je veel schoonmaakergernissen. Bovendien komt het toevoegen van wat boter aan je eten, de smaak van je voedingsmiddelen alleen maar ten goede. Ideaal!

Lees ook: Groente stomen of koken: wat is nou eigenlijk het verschil?

Bron: Kookfans, Ze.nl | Beeld: Pexels

Array