Zó maak je pistachenoten het makkelijkst open

pistachenoten

We deden het al die tijd verkeerd

Pistachenoten zijn altijd even een strijd, omdat je je langs die lastige doppen moet worstelen. Als dat eenmaal is gelukt, word je echter beloond met een heerlijk nootje. Maar wist je dat het openen van pistachenoten helemaal niet zo lastig hoeft te zijn? Gebruik dit handige trucje!

Makkelijk trucje

Tomas Breeman, het gezicht achter het Instagram-account @handigetips, laat ons zien dat het openen van pistachenoten helemaal niet zo lastig hoeft te zijn. Het heerlijke en gezonde nootje snel ontdoen van z’n schilletje wordt met deze truc een eitje. Enne, het beste van alles: je nagels gaan er ook niet meer aan!

“Waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan? Je nagels breken is verleden tijd! Vanaf nu kan jij ook pistachenootjes eenvoudig openen met twee vingers!”, luidt het bijschrift. Hieronder zie je hoe hij te werk gaat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tomas Breemen (@handigetips__)

Je hoeft er volgens hem alleen maar op te duwen aan beide kanten, et vóila: het nootje is open! Ook laat hij nog een andere manier zien waarop je snel van je snack kunt genieten. Hiervoor moet je de schelp van een ander nootje pakken en deze vervolgens tussen de dichte pistachenoot drukken.

Altijd al een hit

Pistachenoten zijn de eetbare zaadjes van pistachebomen. Mensen eten de nootjes al sinds het begin der tijden. Ooit was het een echte delicatesse, maar tegenwoordig zijn ze op enorm veel plekken verkrijgbaar. Ze zijn op verschillende manieren te eten: je kunt ze bijvoorbeeld toevoegen aan een salade, maar ook de geroosterde variant van de nootjes is heerlijk.

Enne, ze blijken ook nog eens enorm gezond te zijn. Zo bevatten ze veel gezonde vetten, vezels en proteïne. Dit maak het de perfecte snack voor als je snel vol wilt zitten en wat extra energie nodig hebt. Daarnaast zitten er in pistachenoten veel antioxidanten, die je weerstand een boost geven en is het rijk aan vitamine B6, wat minder kans geeft op bloedarmoede en hartziekten.

Lees ook: Good to know: zo pel je supersnel een mandarijn

Bron: Instagram @handigetips_, Archief | Beeld: Unsplash, Marcos Paula Prado

Array