Zoveel kruidnoten moet je eten om een kilo aan te komen

kruidnoten

Het is meer dan je denkt

Sinterklaas is inmiddels in ons land en dat betekent dat we van onszelf best mogen genieten van het Sinterklaassnoepgoed. Ben je bang dat je decemberkilo’s er al aanzitten voor de decembermaand überhaupt aanbreekt? Laat ons je dan vertellen hoeveel kruidnoten je naar binnen moet werken voor je een kilo aankomt.

Een kilo aankomen

Wat kruidnoten betreft valt het allemaal mee. Mits je je natuurlijk niet laat gaan met de chocoladevariant of de vele andere lekkere smaken, zoals salted caramel of truffel. Om een kilo af te vallen moeten de meesten zwoegen, maar om een kilo aan te komen hoeven sommigen alleen maar naar wat lekkers te kijken. Oké, dat laatste is wellicht wat overdreven. Dat betekent alleen niet dat je onbeperkt kunt snaaien.

Als je een kilo aan ‘wilt’ komen, zou je volgens expert 7000 calorieën boven je caloriebehoefte moeten eten. Vrouwen mogen ongeveer 2000 calorieën per dag nuttigen, dus een simpel rekensommetje vertelt ons dat je dan 9000 calorieën moet eten. Knappe eter die dat naar binnen kan werken op een dag. 

Kruidnoten

Laten we nu eens de populaire kruidnoot erbij pakken. In een handje á 10 kruidnoten zitten ongeveer 50 calorieën. Oftewel: dan moet je 140 handjes eten om die kilo aan te komen. Daar zit je heus niet snel aan. Lekker genieten dus, van dat handje pepernoten. Heb je toch per ongeluk een hele zak leeggegeten? No worries, een rondje wandelen iedere avond doet al wonderen!

Lees ook: Aha! Dit is het verschil tussen kruidnoten en pepernoten

Bron: Dingen voor vrouwen | Beeld: BrunoPress