8 simpele manieren waarop je energie en stroom kunt besparen

standby

Zo houd je het bedrag enigszins laag

We hebben het allemaal gemerkt de laatste maanden: de prijzen voor energie en stroom zijn door het dak geschoten. Wie geen torenhoge rekening wil, doet er goed aan om zoveel mogelijk te besparen. Wij helpen je op weg door een aantal handige bespaartips voor je op een rij te zetten.

8. Apparaten niet op standby

Veel elektrische apparaten gaan automatisch op standby-stand als je ze niet gebruikt. Dat kost nog altijd behoorlijk wat stroom en dus geld. Door de stekkers van apparaten die je niet gebruikt uit het stopcontact te trekken, kun je behoorlijk wat besparen. Heb je geen zin om continu alle apparaten bij langs te gaan? Koop dan een ‘smart plug’, waarmee je alle apparaten in één keer kunt uitschakelen.

7. Zorgen voor goede isolatie

Als je niet in een spiksplinternieuw huis woont, is de kans groot dat de isolatie wat te wensen overlaat. Door kiertjes bij deuren, ramen, de vloer en de schoorsteen op te vullen, zorg je ervoor dat er een stuk minder lucht ontsnapt. Warmte van je kachel blijft dan veel beter hangen. Als je er niet zelf mee aan de slag wilt, kun je er een vakman voor inhuren. Zo bespaar je op de lange termijn behoorlijk wat energie en geld!

Benieuwd op welke manieren je nog meer geld kunt besparen? Lees snel verder op de volgende pagina!