Negen celebrities die een gevangenisstraf moesten uitzitten

Celebrities gevangenis

Ook beroemdheden ontkomen niet aan de wet

Hoewel bepaalde dingen voor celebrities makkelijker voor elkaar te krijgen zijn, ontkomen ook zij niet aan de wet. Ook topsporters, acteurs en zangers worden veroordeeld als zij een misstap begaan en eindigen soms zelfs achter de tralies. Dat laatste was het geval voor deze negen celebs.

Felicity Huffman

Felicity Huffman is een Amerikaanse actrice, geboren op 9 december 1962 in Bedford, New York. Ze is vooral bekend geworden door haar rol als Lynette Scavo in de populaire televisieserie “Desperate Housewives”.

Elke ouder wil natuurlijk dat zijn of haar kind op een goede school terechtkomt. Felicity Huffman had daar wel heel veel voor over. De actrice werd in 2019 schuldig bevonden van fraude, nadat ze 15.000 dollar betaalde om de scores van het examen van haar dochter op te krikken. Voor haar misdrijf moest de Desperate Housewives-ster 14 dagen celstraf uitzitten in de Amerikaanse staat California. Ook kreeg ze een boete van 30.000 dollar en een taakstraf van 250 uur opgelegd.

Bill Cosby

Bill Cosby is een Amerikaanse komiek en acteur, geboren op 12 juli 1937 in Philadelphia, Pennsylvania. Hij werd bekend in de jaren 60 en 70 als een van de meest succesvolle en populaire komieken van zijn tijd, met zijn televisieshow “The Cosby Show” als een van de meest iconische sitcoms in de geschiedenis van de Amerikaanse televisie.

Vanuit verscheidene hoeken werd Bill Cosby beschuldigd van seksueel misbruik. In december 2015 werd hij vervolgd voor drie aanklachten wegens seksueel misbruik van een vrouw. In 2018 werd hij hiervan schuldig bevonden en keek hij een gevangenisstraf van minimaal drie tot maximaal tien jaar tegemoet en moest hij een boete betalen van 25.000 dollar. Hij zat kort vast in de Montgomery Country Correctional Facility waarna hij in september 2018 werd overgeplaatst naar een staatsgevangenis in Pennsylvania. Hij kreeg hier een eenpersoonscel toegewezen en mocht de eerste vier maanden geen contact hebben met andere gevangen.