Dit zijn toeslagen die je op dit moment misschien misloopt

toeslagen

Een overzicht van de tegemoetkomingen in Nederland

Het leven wordt steeds duurder; de stijgende prijzen van gas en energie en de hoge inflatie zorgt ervoor dat veel mensen moeite hebben met het betalen van de rekeningen. In Nederland zijn allemaal regelingen getroffen vanuit de overheid om te zorgen dat mensen in verschillende situaties, verschillende compensaties kunnen krijgen. Lees hieronder om welke toeslagen dit gaat en of jij mogelijk geld laat liggen.

Toeslagen

Hoewel er ook in Nederland nog steeds meer dan één miljoen mensen te maken hebben met armoede, zijn veel zaken in ons land goed geregeld met betrekking tot verschillende compensaties om deze armoede te verminderen. Mogelijke tegemoetkomingen zijn afhankelijk van je inkomen, het werk dat je doet, je huishouden en je gezinssamenstelling. Het kan dus zijn dat je recht hebt op een toeslag zonder dat je je hier bewust van was.

1. Huurtoeslag

Je kunt als ‘eigenaar’ van een huurwoning maximaal €397 krijgen van de overheid. Dit kun je gebruiken om je huur te betalen. Natuurlijk zijn er wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen voordat je deze toeslag kunt krijgen, dit heeft vooral te maken met je inkomen en de prijs van je huurwoning. Om te berekenen of je recht hebt op deze toeslag kun je een berekening doen op de website van de Belastingdienst.

Lees snel verder op de volgende pagina