‘Ik stuurde de man die zijn vier kinderen naar mijn kindvrije bruiloft had meegenomen naar huis’

“Ik voel me ontzettend schuldig.”

Lauren* is onlangs getrouwd. Zij en haar nieuwe man hebben expliciet vermeld in hun trouwuitnodigingen dat hun bruiloft kindvrij zou zijn. De beste vriend van haar man negeerde dit en bracht zijn vier kinderen mee naar de locatie. Lauren besloot de man naar huis te sturen en vraagt nu op het Reddit-forum of ze het juiste heeft gedaan.

Uitnodiging

“Mijn man en ik zijn twee weken geleden getrouwd. We hebben besloten dat we geen kinderen op onze bruiloft wilden hebben,” begint de vrouw haar verhaal op het forum. “We hebben in elke uitnodiging geschreven dat we een bruiloft zonder kinderen wilden. De beste vriend van mijn man, Leo, is een weduwnaar met vier kinderen. Leo klaagde tegen mijn man dat hij teleurgesteld was dat hij zijn kinderen niet kon meenemen, maar dat was het.”

De bruiloft
“Mijn man zei tijdens de bruiloft dat hij bang was dat Leo niet zou komen omdat ik erop stond dat kinderen niet welkom waren. Maar ongeveer een uur nadat de dag begon, hoorde ik allerlei lawaai. Toen ik beter keek, zag ik dat Leo er was met zijn kinderen – die er allemaal keurig uitzagen. Hij had ruzie met het personeel over het niet toestaan van kinderen.” Lauren gaat verder dat Leo zich vreselijk gedroeg tegenover het personeel. “Ik voelde me vreselijk. Op een gegeven moment begon Leo zelfs mijn man op te bellen. Hij dacht dat mijn man hem kon vertellen dat het ‘zijn’ bruiloft was en dat de kinderen mochten blijven. Ik was enorm van streek en schaamde me kapot. Toch bleef ik kalm en liep ik naar Leo toe om met hem te praten.”

Weggestuurd

Daarna vertelde Lauren aan Leo om zijn kinderen naar een oppas te brengen en later terug te komen. “Hij was boos en zei dat zijn beste vriend hem had uitgenodigd voor de bruiloft. Ik zei dat het me speet, maar dat de regels voor iedereen golden. En dat ik hoopte dat hij dat zou respecteren. Leo ging weer met mij in discussie en zei dat hij niet zomaar een gast was maar familie.” Lauren vertelde toen dat haar eigen familie ook geen kinderen meebracht en probeerde met hem mee te denken over het regelen van een oppas. “Hij zei dat hij echt geen oppas kon vinden en zijn beste vriend’s bruiloft niet wilde missen.”

Lees snel verder op de volgende pagina om erachter te komen hoe dit afloopt..