Hieraan kun je zien of iemand plastische chirurgie heeft laten doen

plastische chirurgie

Je kunt het aan een aantal dingen herkennen

Tegenwoordig lijkt het steeds normaler te worden om een bezoekje te brengen aan de plastische chirurg. Lipfillers, botox of een traangootbehandeling zijn enkele voorbeelden van dingen die je kunt laten doen. Soms vallen ze niet eens zo op en zien mensen het alleen als ze ook van diegene weten dat die het heeft laten doen. Toch zijn er wel degelijk herkenningspunten waaraan je kunt zien of iemand zich heeft laten behandelen.

De beste behandeling bij de plastisch chirurg is subtiele transformatie. Een transformatie waarbij men zal denken dat je er simpelweg gewoon jong uit ziet voor je leeftijd, en dus niet en behandeling waarvan men denkt ‘oh, die heeft aan zichzelf laten sleutelen.’ We geven je een aantal voorbeelden die plastische chirurgie vaak weggeven.

Getrokken look

Het meestvoorkomende kenmerk waaraan een cosmetische ingreep te herkennen is, is een ‘getrokken look’. Deze is vooral te zien bij mensen die een ouderwetse facelift hebben laten doen. Je herkent dit door kale plekken in de slaap, uitgetrokken oorlellen, zichtbare littekens die aan de voorkant van het gezicht, in plaats van in het oor zijn geplaatst, brede, gearceerde littekens en gestrekte lippen zijn enkele andere veelbetekenende tekenen van een ‘oude’ facelift. De gezichtscontour ziet er als het ware niet meer natuurlijk uit.

Zie andere kenmerken op de volgende pagina.