Teentje knoflook over? Zo kweek je zelf je eigen knoflook

Het is makkelijker dan je denkt!

Vraagt een recept dat jij volgt om één teentje knoflook, maar gebruik jij er vervolgens vier? Dan zal de knoflook in jouw huis er snel doorheen gaan. Je kunt er dan voor kiezen om telkens nieuwe te kopen, maar je kunt het ook zelf kweken! 

Seizoen om het te planten

De meeste mensen zijn in het voorjaar druk in de weer met hun moestuin. Niet zo gek, de meeste zaden van groentes en fruit moeten op dit moment in de grond. Voor knoflook geldt echter wat anders. Die kweek je het beste in het najaar, zo tussen september en november. Al is het ook heus wel mogelijk in het voorjaar, het ding is alleen dat knoflook dan wat sneller in bloei schiet.

De teen kiezen

We benoemden al dat je slechts één teentje nodig hebt om zelf knoflook te kweken. Wel moet je even zoeken naar een goede teen. Hoewel je met een kleinere ook wel uit de voeten kunt, kun je het beste kiezen voor een teentje dat zo groot mogelijk is. Logischerwijs geven deze namelijk ook de grotere bollen knoflook. En dat is natuurlijk wat we allemaal willen!

Benodigdheden

Voor het kweken van je eigen knoflook heb je niet zo heel veel nodig. Enkel een teen knoflook (of meerdere, als je meerdere bollen wilt kweken), potgrond, water en ruimte om te planten. Dit kan in een moestuin, maar je kunt het dus ook in een grote pot op je balkon doen.

Benieuwd hoe je het beste te werk kunt gaan? We vertellen je het op de volgende pagina!