Het hooikoortsseizoen is begonnen: 10 tips om vervelende hooikoortsklachten tegen te gaan

verkouden

Met deze tien tips kun ook jij genieten van de lente!

Ah de lente is zo mooi; lammetjes die geboren worden en ronddartelen in de weide, hogere temperaturen en ontluikende bloemen. Heel fijn allemaal, maar voor menig hooikoortspatiënt een echte nachtmerrie. Want die rode ogen, kriebelende neuzen, piepende ademhalingen, niesbuien en hoofdpijn zijn wel het laatste waar je op zit te wachten als je op het terras zit. 

Met deze tien tips proberen we je pollen-tijd door te loodsen.

1. Kies de juiste medicatie

De juiste medicatie voor jouw hooikoorts is niet altijd even makkelijk. Soms werken pillen goed, maar soms zijn oogdruppels en een neusspray veel effectiever. Overleg met de dokter en kom erachter wat voor jou werkt. De dokter kan tevens een allergietest uitvoeren, waardoor je weet welke bomen, bloemen en grassen voor jou een probleem vormen.

2. Begin op tijd met medicatie

Veel mensen beginnen pas met de medicatie als de hooikoortsklachten al aanwezig zijn. Dat is te laat. Het is beter om enkele weken voor de start van de klachten te beginnen met de medicatie. Daardoor zal je er op het moment zelf minder last van helpen en dat is wat je wil.

3. Vermijd pollen zoveel mogelijk

Het klinkt heel logisch. Als je geen last wil hebben van hooikoorts kan je het beste zijn op een plek waar weinig pollen zijn. Weet jij alleen wel waar die plekken zijn? De stad! In steden is de concentratie pollen een stuk lager dan op het platteland. Blijf dan alleen wel weg van ring- en snelwegen. Door de wind die daar ontstaat worden pollen de lucht juist ingeslingerd. Daarom hebben veel mensen dus ook veel last van hooikoorts in de auto.

4. Zoenen!

Ja je leest het goed! Zoenen helpt tegen hooikoorts. Japanse onderzoekers hebben het effect van zoenen onderzocht en zijn tot de conclusie gekomen dat de hooikoortsklachten verminderd. De stof histamine zou lager worden en juist die stof zorgt voor de kriebelende neus, prikkende ogen en hoestbuien. Pak je geliefde dus stevig vast maak er een lange sessie van.

Pagina 1/2