3 natuurlijke middelen tegen branderige en geïrriteerde ogen

Deze producten tegen geïrriteerde ogen heb je vast al in huis!

Iedereen heeft er weleens last van: branderige, geïrriteerde ogen. De oorzaak kan bij iedereen verschillen en de een zal er ook vaker last van hebben dan de ander. Desalniettemin kunnen we allemaal een paar tips gebruiken om die vervelende irritatie in de ogen zo snel mogelijk tegen te gaan. Met deze drie natuurlijke middelen ben je er zo weer vanaf!

Zorg dat je deze drie producten altijd in huis hebt om geïrriteerde ogen de baas te zijn.

1. Komkommer

We kennen de typerende plakjes komkommer op de ogen natuurlijk allemaal van de spa’s. Dit doen ze zeker niet voor niets, want komkommer heeft een kalmerende werking op de ogen. Snijd plakjes van ongeveer een centimeter dik en leg ze in een schaaltje met water. Voeg wat ijsklontjes toe en laat 10 minuten staan. Leg op elk oog een komkommerplakje en laat 10 minuten rusten. Je ogen zijn na afloop waarschijnlijk minder geïrriteerd.

2. Appelazijn

Ook appelazijn heeft een kalmerende werking voor branderige en geïrriteerde ogen. Vul een glas met 250 milliliter water. Voeg hier één eetlepel appelazijn aan toe en roer goed door. Drenk een watje in het glas, knijp het overtollige vocht eruit en leg op elk oog een watje. Laat rusten tot de pijn en branderigheid van de ogen minder wordt.

3. Verkoelende eetlepels

Tenslotte de verkoelende eetlepels. Zorg dat je van tevoren ijswater klaar hebt staan en schenk dit in een glas. Een glas voor de helft vullen met water en voor de helft met ijsblokjes werkt ook. Leg twee of vier eetlepels in het ijswater en wacht tot de lepels volledig zijn gekoeld. Houd vervolgens twee lepels met de bolle zijde op elk oog. Wissel eventueel de lepels om als ze warm zijn geworden voor twee nieuw verkoelde lepels.

Lees ook: Dit zijn de mogelijke oorzaken van droge ogen en zo kom je er vanaf

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: LibelleTV | Beeld: Pexels