3 oefeningen om snel van eeltknobbels af te komen

oefeningen eeltknobbels

Met deze drie dagelijkse oefeningen ben je snel van eeltknobbels af

Eetknobbels zijn zwellingen van het bot die meestal plaatsvindt op het gewricht van je grote teen. Ze geven vervelende en pijnlijke klachten en daarom zijn we ze liever kwijt dan rijk. Deze knobbels van eelt komen vooral voor bij vrouwen, aangezien schoenen als hoge hakken eeltknobbels kunnen verergeren. Gelukkig zijn er dagelijkse oefeningen die deze vervelende kwaal kunnen verhelpen of verminderen.

Het kost je maar een paar minuten per dag.

Oefening 1: voeten strekken

Met de eerste oefening strek je je voeten. Ga op een stoel zitten met de voeten plat op de grond en houd je knieën in een hoek van 90 graden. Breng je voeten vervolgens omhoog en houd alleen het puntje van de dikke teen nog op de grond. Houd deze positie 10 seconde vast en breng je voeten weer naar de beginpositie. Herhaal deze oefening vijf minuten lang en doe dit elke dag.

Oefening 2: tennisbal-massage

Voor de tweede oefening heb je een tennisbal of andere middelgrote bal nodig. Ga zitten op een stoel en breng één voet naar je toe. Houd de tennisbal onder de bal van je voet en draai met een vlakke hand de bal rond. Masseer de bal zo’n vijf minuten lang onder je voet. Herhaal dit ook met je andere voet.

Oefening 3: Behendigheid

Voor de derde oefening heb je wat behendigheid nodig. Leg een klein voorwerp op de grond, zoals bijvoorbeeld een pen. Probeer deze te klemmen met je tenen en breng je voet 10 centimeter boven de grond. Houd deze positie 10 seconden vast en leg het voorwerp weer op de grond. Herhaal dit voor vijf minuten lang en voer de oefening dagelijks uit.

Bekijk hieronder een video met uitleg van de oefeningen:

Lees ook: Dit is de reden waarom je bier in je voetenbadje moet gebruiken

Wil je dit onthouden? Bewaar het op Pinterest!

Bron: LibelleTV | Beeld: Wikimedia Commons, BruceBlaus