Geen paniek: deze 4 dingen kan je het beste doen na een (vr)eetbui

Wees vooral niet te streng voor jezelf

Soms ben je zó goed bezig – lees: veel bewegen en gezond eten –, maar hunkert je lichaam ineens naar snacks. Geen keukenkastje is meer veilig en voor je het weet heb je die hele zak chips of Milka-reep achter de kiezen. Je hebt het gevoel dat je ‘gezonde levensstijl’ voor niks is geweest en je baalt als een stekker. Geen zorgen, we hebben allemaal weleens zo’n bui. En gelukkig zijn er een paar trucjes die ervoor zorgen dat je vervolgens weer fluitend verdergaat met je gezonde regime. 

Een eetbui kan iedereen overkomen.

Een eetbui

Of je nu bezig bent met het creëren van een bikinibody of niet, een eetbui kan iedereen overkomen. Zit je per ongeluk met je hand in een chipszak en ben je al halverwege? Dan is een piek in je bloedsuiker het gevolg. Dit komt doordat ‘slecht’ eten vaak een hoge glycemische index (GI) heeft. Na het eten van de zak chips zal die piek in je bloedsuiker weer afnemen en wil je lichaam alleen nog maar meer eten met een hoge GI. Na die grote hoeveelheid eten weet je waarschijnlijk even niet wat je met jezelf aan moet. Geen zorgen, wij geven je een aantal tips.

1. Wees niet te hard voor jezelf

Ik denk altijd maar zo: die lekkere dingen in de supermarkt worden niet voor niets verkocht. Wanneer je niet te vaak een eetfeestje met jezelf houdt, is er helemaal niets aan de hand. Wees niet te streng voor jezelf!

2. Beweeg

Compenseren maar! Dit betekent niet dat je gelijk je sportschoenen uit de kast moet trekken, maar probeer de rest van de week nét iets meer te bewegen dan normaal.

3. Water

Je lichaam heeft flink wat te verteren. De lekkerste snacks – zoals chocolade, chips en koekjes – bevatten veel onverzadigde vetten. Door veel water te drinken geef je je spijsvertering een boost.

4. Blijf goed eten

Je lichaam heeft behoefte aan vitamines en mineralen. Dat je onlangs zoveel gegeten hebt, betekent natuurlijk niet dat je nu niets meer moet gaan eten. Eet gewoon je ontbijt, lunch of diner en houd het bij lichte en gezonde maaltijden. Zo kom je zo snel mogelijk weer in je normale ritme!

Lees ook: 6 simpele dingen die je kunt doen om je fitter te voelen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash