4 eigenschappen die je onbewust van je moeder hebt geërfd

Het zit ‘m in de genen

Heb je de puntige neus van je moeder, het donkere haar van je vader en heb je die talenknobbel daarnaast ook aan je pa te danken? Iedereen heeft wel een paar uiterlijke kenmerken en karaktereigenschappen van zijn ouders geërfd. Of je het nu leuk vindt of niet, er is geen ontkomen aan. Maar sommige eigenschappen erft iedereen gegarandeerd van zijn moeder. Benieuwd welke dat zijn? Wij vertellen het je.

1. Je vermogen om gewicht te verliezen

Je hebt twee soorten vet in je lichaam: bruin vet en wit vet. Het ‘goede’ bruine vet versnelt je stofwisseling en helpt je om op gewicht te blijven. Het witte vet is het ‘slechte’ vet, dat kan leiden tot obesitas en verschillende ziektes, wanneer je er teveel van hebt. Zowel het bruine als het witte vet komt in ieders lichaam voor, maar de hoeveelheid bruin vet dat je hebt, verschilt per persoon. En volgens Amerikaans onderzoek erf je dit van je moeder. Heeft zij veel bruin vet en dus een snelle stofwisseling? Dan heb jij dat dus ook!

2. Je concentratievermogen

Serotonine is een stofje dat invloed heeft op je stemming, geheugen, zelfvertrouwen en emotie. Het wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Heeft je moeder weinig serotonine in haar lichaam? Dan heb jij dat ook. Je erft namelijk bepaalde genen van je moeder die invloed hebben op de serotonine-aanmaak. Serotonine beïnvloedt naast je stemming, ook je concentratievermogen. Heeft je moeder moeite zich te concentreren? Grote kans dat jij dat van haar geërfd hebt.

3. De manier waarop je oud wordt

Hoe komt het toch dat sommige mensen er op hun vijftigste nog uitzien als dertig? Juist, genen! Voor een deel althans. Hoe snel je oud wordt en in hoeverre dat aan je te zien is, is afhankelijk van de genen die je van je moeder erft. Naast genen, hebben ook blootstelling aan de zon, wel of niet roken en je dieet invloed op het verouderingsproces.

4. Stemming

Wist je dat je moeder een grote invloed heeft op je stemming? En nee, niet alleen door je huisarrest te geven of je spruitjes voor te schotelen. Het deel in je hersenen dat je emoties en stemming bepaalt, is vrijwel identiek aan dat van je moeder. Vooral dochters erven dit stukje hersenen steevast van hun ma, bij zoons is dit effect minder groot.

En dit erf je van je vader

Maar wat erf je nu precies van je vader? Onder andere de snelheid waarmee je aankomt. Eerder hadden we het al over het ‘goede’ bruine vet en ‘het slechte’ witte vet. Waar je de hoeveelheid bruin vet dus van je moeder erft, is je vader verantwoordelijk voor de snelheid waarmee je wit vet opslaat. Komt je vader snel aan? Dan geldt dat helaas waarschijnlijk ook voor jou. Bedankt, pap! Ook het geslacht van je kinderen is deels door je vader bepaald. Uit onderzoek blijkt namelijk dat jij meer kans hebt om een zoon te krijgen, wanneer je vader veel broers heeft. Heeft je vader veel zussen? Dan heb jij meer kans om een dochter te krijgen.

Lees ook: Aan deze 8 eigenschappen herken je een narcistisch persoon

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Reader’s DigestReader’s Digest | Beeld: Pexels