Deze 4 sterrenbeelden zijn kampioen in dutjes doen

Dutjes

Staat jouw sterrenbeeld ertussen?

De een is dol op even een dutje doen en weer een ander wordt er alleen maar duf van. Niet iedereen heeft baat bij een powernap of krijgt er energie van, maar deze 4 sterrenbeelden doen maar al te graag dutjes. 

1. Stier (20 april – 20 mei)

Stieren zijn echte siësta-dutters. Als ze – ook op werkdagen – tussen de middag een dutje kunnen doen, zijn ze helemaal in hun element. Even na de lunch de ogen dichtdoen, zorgt ervoor dat de Stier veel productiever werkt en kritischer denkt. Stieren proberen dutjes een onderdeel te maken van hun dagelijkse routine. Als dat niet lukt, compenseren ze dat met hun dutje in het weekend.

2. Boogschutter (22 november – 21 december)

Boogschutters reizen graag en werden voor het coronatijdperk dan ook gezien als ‘jet lag-dutters’. Ze moeten vaak hun biologische klok resetten en dat doen ze door even een uiltje te knappen. Hoewel er alweer een en ander mogelijk is betreft reizen, dutten Boogschutters tegenwoordig wel iets minder.

3. Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen zijn emotionele slapers. Ze doen dan ook dutjes als ze bijvoorbeeld verdrietig of verveeld zijn. Ook als Vissen wat inspiratie kunnen gebruiken, doen ze even de ogen dicht. Vissen zijn vooral fan van dutjes, omdat ze zich daarna altijd een stuk beter voelen. Voor Vissen is een dutje doen een onderdeel van hun self-care routine.

4. Ram (21 maart – 19 april)

Rammen zijn ‘evenementendutters’. Als ze naar een feestje, concert of de disco gaan, doen ze van tevoren even een dutje, zodat ze er de hele avond tegen aankunnen. Rammen krijgen simpelweg een energieboost van een dutje doen en overleven een lange avond dan ook niet zonder een tukje.

Lees ook: Onderzoek: uitslapen in het weekend is goed voor je mentale gezondheid

Bron: Your Tango | Beeld: Pexels