4 tips om muggenbulten te voorkomen

muggen

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk zijn we blij dat het weer lekkerder weer wordt en de temperaturen omhoog schieten, maar elk voordeel kent z’n nadeel – en in dit geval zijn dat de muggen die om de hoek komen kijken wanneer het weer warmer wordt. Met deze tips voorkom je dat je helemaal lek wordt gestoken. 

1. Vermijd water

Muggen leggen hun eitjes in water, en zijn daarom continu op zoek naar plekken waar veel water te vinden is. Wil je niet gestoken worden, dan is het dus belangrijk om ver uit de buurt te blijven van – tja, waterige plekken. Verkoeling zoeken in het zwembad is heerlijk, maar de muggen krijg je er gratis bij.

2. Bescherm jezelf met anti-muggen spray- of crème

Tegenwoordig bestaan er hele handige sprays en crèmes die muggen op afstand houden. Met een dagje strand op de planning doe je er dus verstandig aan om jezelf van tevoren niet alleen met zonnebrand, maar ook met anti-muggen spray in te smeren. Zo weet je zeker dat je mét een lekker kleurtje, maar zónder vervelende muggenbulten weer thuiskomt.

3. Slaap onder een klamboe

Vaak word je ’s nachts geprikt, en tenzij je je iedere avond wil insmeren met anti-muggen crème, is het verstandig om onder een klamboe te slapen. Een goede klamboe waarvan de gaten klein genoeg zijn, zorgt ervoor dat de muggen geen kans maken om in jouw buurt te komen terwijl je slaapt.

4. Gebruik horren in huis

Wanneer het warmer wordt, zijn we vaak geneigd om deuren en ramen vaker open te zetten. Heerlijk, maar voor muggen natuurlijk ook een uitgelezen kans om je huis binnen te dringen. Om dit te voorkomen, kun je besluiten om horren te laten plaatsen. Deze zorgen ervoor dat de frisse lucht wél, maar de muggen níet je huis binnenkomen. Handig!

Lees ook: Hooikoorts? Dit alcoholische drankje kan verlichting geven

Bron: Girlscene | Beeld: Adobe Stock