5 apps die je tijdens Stoptober helpen af te rekenen met je slechte gewoontes

Doe jij mee met Stoptober?

Tijdens Stoptober staat het stoppen met roken centraal. Ben je vastberaden die sigaretten voor eens en altijd gedag te zeggen, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Dan heb je wellicht baat bij deze vijf apps. Niet alleen bij het stoppen met roken trouwens, maar ook wanneer wanneer je er een andere gewoonte op nahoudt waar je graag vanaf wilt.

De apps helpen niet alleen bij het stoppen met roken, maar bij alle slechte gewoontes waar je graag vanaf wilt.

1. Stoptober

  • Prijs: Gratis
  • Beschikbaar voor: iOS & Android

De officiële app van Stoptober heeft als doel om zoveel mogelijk mensen te motiveren om te stoppen met roken. De app voorziet je 28 dagen lang van steun en advies. Je vult in wat je motivatie is om te stoppen en hoeveel sigaretten je per dag rookt. De Stoptober-app laat vervolgens zien hoeveel je per dag, in een week en in 28 dagen bespaart wanneer je stopt. Iedere dag vraagt de app hoe het met je gaat, krijg je waardevolle tips en kun je chatten met medestoppers. Op deze manier sta je er niet alleen voor!

2. Kwit

  • Prijs: Gratis (voor Premium betaal je €7,99 per maand of voor 3 maanden €18,49)
  • Beschikbaar voor: iOS & Android

Kwit is een app voor iedereen die op dit moment voorgoed zijn sigaret wil doven. Je vult in per wanneer je stopt, hoeveel je gemiddeld per dag rookt, hoeveel sigaretten je uit een pakje haalt en wat dit pakje kost. Kwit rekent vervolgens uit hoeveel geld je bespaart en hoeveel pakjes je niet hebt gerookt (en hoeveel sigaretten dat zijn). Wanneer je eenmalig betaalt voor de Premium-versie, geeft hij je daarnaast interessante informatie over met hoeveel tijd je levensverwachting bijvoorbeeld is toegenomen. Extra leuk zijn de verschillende categorieën: iedere dag zie je hoe je gezondheid, welzijn, portemonnee en tijd erop vooruit zijn gegaan.

3. Loop Habit Tracker

  • Prijs: Gratis
  • Beschikbaar voor: Android

Chocolade eten, iedere dag snoozen of niet gaan sporten omdat het regent: iedereen heeft wel een slechte gewoonte. De uitdaging zit hem in het volhouden van een gezonde routine. Uit je bed stappen om een rondje hard te lopen, bijvoorbeeld. En dat iedere keer weer. De oplossing: het doorbreken van je slechte gewoonte en deze veranderen in een goede gewoonte. Dit doe je door een herinnering in te schakelen die je een seintje geeft dat het tijd is voor je goede gewoonte – en jezelf daarvoor te belonen. Dit is wat Loop Habit voor je doet. De app stuurt je herinneringen op je telefoon die je pas kunt ‘verwijderen’ wanneer je de app opent en aangeeft of je jouw nieuwe gewoonte hebt volbracht. In de statistieken kun je zien hoe goed je bezig bent.

4. Days Since

  • Prijs: Gratis
  • Beschikbaar voor: iOS

De app Days Since is één van de makkelijkste apps die er zijn op dit gebied. Days Since houdt eenvoudigweg bij hoe lang je al gestopt bent met een gewoonte. Je geeft aan waarmee je stopt, je vult de datum en tijd in en geeft je stopactie een kleurtje en voilá! De app begint met het tellen van je nieuwe gewoontes. Per ongeluk toch de mist in gegaan? Dan kun je jouw misstap invoeren en begint de app weer opnieuw met tellen. Je oude data vergaat echter niet.

5. Way of Life

  • Prijs: Gratis bij maximaal 3 gewoontes. Wil je er meer invullen, dan betaal je eenmalig €6,99.
  • Beschikbaar voor: iOS & Android

Met Way of Life doorbreek je stap voor stap je slechte gewoontes en verander je ze in goede gewoontes. De app kost je dagelijks nog geen minuut van je tijd. Je voegt eenmalig je slechte of juist goede gewoonte toe in de app en vervolgens kun je aanvinken of het al dan niet gelukt is. Onder het tabblad Trend kun je in één oogopslag zien hoe goed je bezig bent. Je doel is natuurlijk om alleen maar groene vinkjes te halen.

Lees ook: CBS: ‘Helft Nederlanders wil hogere zorgpremie voor rokers’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels