Verander deze 5 dingen in je dagelijkse routine om de kans op kanker te verkleinen

kanker

Experts raden aan deze vijf dingen te doen om kanker te voorkomen

Van veel dingen weten we wel dat ze slecht voor ons zijn, zoals roken, alcohol en ongezond eten. Helaas is kanker een ziekte die meestal niet te voorkomen is, aangezien het iedereen kan overkomen. Vaak is het genetisch en kun je er niet veel aan doen. Toch is er een dokter, Dwight McKee, die een boek heeft geschreven hoe je voor jezelf kunt zorgen om de kans op kanker te verkleinen.

Gezond leven is belangrijk.

Het boek

McKee’s boek, After Care: The Definitive Self-Care Guide to Getting and Staying Well for Patients After Cancer, focust op mensen die kanker hebben gehad. Toch staan er ook tips in om kanker te proberen te voorkomen. Hier zijn vijf effectieve en simpele tips om gezonder te leven en de kans op kanker te verkleinen.

1. Geen stress

Stress zorgt op lange termijn voor veel narigheid, omdat je er vatbaarder voor ziektes door wordt. Daarom is het voor dokter McKee erg belangrijk dat je genoeg ontspant en ontstresst. Denk na over wat voor jou ontspanning is. Ga bijvoorbeeld niet naar yoga omdat je denkt dat het moet, maar omdat je het écht fijn vindt. Ontspan jij beter door te wandelen of gewoon lekker op de bank te zitten? Dan is dat jouw activiteit!

2. Schimmel

Het is zo gemakkelijk om het te negeren, maar schimmels in je huis zijn erg schadelijk. Door iedere dag deze sporen in te ademen, kun je je levensverwachting echt verlagen. Zorg er dus voor dat je huis vrij van schimmels is.

3. Sporten

Mensen die genoeg sporten hebben een verminderde kans op de elf meestvoorkomende soorten kanker. Sport je veel buiten, zorg er dan wel voor dat je je goed insmeert, want er worden meer melanomen bij buitensporters ontdekt dan bij andere mensen. Kies een sport die je leuk vindt om te doen, bijvoorbeeld in groepsverband of juist iets makkelijks zoals wandelen of fietsen. Je hoeft niet hard te gaan fitnessen om gezond te zijn!

4. Liefde

Hier begint het een beetje zweverig te worden. Volgens Dr. McKee is het goed voor je om ‘liefde te verspreiden’ door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk te doen. Doe dingen waar jij én andere mensen blij van worden. Volgens McKee blijf je hierdoor langer gezond.

5. Vitamine D

Te veel zon is niet goed, want het veroorzaakt huidkanker. Toch is vitamine D een van de meest belangrijke vitaminen die wij als mens binnen moeten krijgen. Lukt het je niet om genoeg zonne-uren te pakken of blijf je liever volledig uit te zon, overweeg dan om vitamine D te in pil-vorm te slikken.

Lees ook: Knakkende knieën? Dit betekent het en zo los je het op

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tiphero | Beeld: Pexels