Meer bewegen? Dit zijn de 5 leukste sporten om uit te proberen

5 leukste sporten

Omdat niet iedereen het leuk vindt om vijf keer per week aan krachttraining te doen

Er zijn mensen die ervan houden om zich vijf keer per week af te beulen in de sportschool. Hartstikke knap natuurlijk, maar velen van ons moeten daar niet aan denken. En eerlijk is eerlijk: naast een drukke baan, het huishouden en sociale verplichtingen is het soms best lastig om überhaupt nog te gaan sporten. Daarom is het heel belangrijk om een sport te vinden die je leuk vindt om te doen, dan is de kans veel groter dat je het volhoudt. Wil je wel voldoende bewegen, maar zijn hardlopen en krachttraining niet echt iets voor jou? Probeer dan eens een van de onderstaande sporten uit!

Voor welke sport ga jij?

Sporten

Wanneer je het doordeweeks druk hebt, is het soms lastig om tijd vrij te maken om te gaan sporten. Toch is het dan juist heel belangrijk om te bewegen, aangezien het stressverlagend werkt en juist een moment van ontspanning is naast je dagelijkse bezigheden. Om ervoor te zorgen dat je ook daadwerkelijk gaat sporten, hebben we een aantal leuke sporten op een rijtje gezet. Voor deze vijf sporten máák je wel tijd om te bewegen!

1. (Kick)boksen

Om te (kick)boksen hoef je heus geen Rico Verhoeven te zijn. Ook als je geen vechtersbaas bent, is het een hartstikke leuke sport om eens uit te proberen! Het helpt je vooral om opgebouwde spanning los te laten. Heb je bijvoorbeeld een stressvolle werkdag gehad, dan is het heel fijn om je even te laten gaan. Daarnaast zul je tijdens een bokstraining niet alleen bokshandschoenen aanhebben, maar werk je ook aan je spieren en uithoudingsvermogen. Nóg een pluspunt: hoe fijn is het om te weten dat je jezelf kunt beschermen, mocht dat ooit nodig zijn?

2. High Intensity Interval Training (HIIT)

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit geen lichte sport. High Intensity-trainingen zijn heel intensief, maar ook erg lonend. In 45 tot 60 minuten ga je tot het uiterste en doe je zowel aan cardio als krachttraining. Het leuke van HIIT is dat het vrijwel altijd in groepsverband plaatsvindt en de meeste sportscholen bieden wel een soortgelijke les aan. Doe je voor de eerste keer een High Intensity-training? Bereid je dan voor op een flinke dosis spierpijn! Gelukkig went het en zal de spierpijn steeds wat minder worden.

3. Paaldansen

Ja, je leest het goed! Wellicht denk je bij paaldansen gelijk aan vrouwen in korte broekjes die dansen in foute clubs, maar dat doet de sport echt tekort. Paaldansen moet je niet onderschatten, want het is namelijk erg intensief! Tijdens een paaldanscursus kom je te weten hoe je op de juiste manier in de paal hangt, op een zo elegant mogelijke manier. Ook leer je hoe je bepaalde spiergroepen kunt versterken en aanspannen, waardoor je ook krachtiger zult worden.

4. Spinning met een twist

Misschien word je niet meteen enthousiast van een lesje spinning. Maar wellicht vind je het interessanter wanneer het er nét iets anders aan toe gaat. Maak kennis met Rocycle. Hierbij stap je op een leuke en uitdagende manier op de fiets en met behulp van gewichtjes en speciale oefeningen zet je een complete work-out neer. En dat allemaal op opzwepende muziek van onder andere Drake en Beyoncé. Tof!

5. Salsa dansen

Groot fan van dansen? Gooi dan eens je heupen los tijdens een lesje salsa! Tijdens een training leer je de fijne kneepjes en technieken van deze zwoele, Cubaanse dans. Mocht salsa niet helemaal je ding zijn, dan kun je natuurlijk ook altijd nog kiezen voor een andere danssoort die beter bij jou past!

Lees ook: Dit is hoe vaak en hoe lang je zou moeten sporten volgens een personal trainer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash