5 tips tegen misselijkheid

5 tips misselijkheid

Laat misselijkheid verdwijnen met deze tips

Kramp, een naar gevoel in je maag of misschien zelfs duizeligheid en rillingen over je rug. Niets erger dan een plotseling opkomende aanval van misselijkheid en het gevoel dat je elk moment kan gaan overgeven. Gelukkig kun je er iets tegen doen! Met deze vijf tips verdrijf jij voortaan dat onprettige gevoel in je buik.

Door deze tips kun je snel van misselijkheid afkomen.

1. Ga rechtop zitten

Wanneer je voelt dat je misselijk begint te worden, ga dan vooral niet languit liggen. Wanneer je dit doet, bewegen de vloeistoffen in je maag zich naar boven en dat geeft een oncomfortabel gevoel. Blijf daarom rechtop zitten. Op je bed zitten met je rug tegen de muur, is ook een goed idee.

2. Let op wat je eet

Het is verstandig om kleine porties mild voedsel te eten. Denk hierbij aan brood, rijst of appels. Vermijd vet, gefrituurd, heet en zoet eten. Laat producten als rood vlees, yoghurt, patat en donuts dus maar even staan. Naast mild eten, kun je het beste etenswaren nuttigen die koud of op kamertemperatuur zijn. Dit is beter voor je maag dan heet voedsel. Belangrijk: wanneer je net misselijk bent geworden, kun je de eerste paar uur beter even helemaal niet eten. Laat je maag eerst rustig worden.

3. Gember

Al decennia lang wordt gember gebruikt tegen allerlei gezondheidskwaaltjes. Ook tegen misselijkheid is deze specerij een wondermiddeltje. Het wordt dan ook vaak voorgeschreven bij zwangere vrouwen en kankerpatiënten die een chemokuur ondergaan. De gember is op meerdere manieren te gebruiken. Je kunt een vers stuk gember kopen, maar het is ook gedroogd en in poedervorm verkrijgbaar. Maak er bijvoorbeeld eens gemberthee van!

4. Pepermunt

Ook munt is een effectief middel om misselijkheid tegen te gaan. Een voordeel van het eten van pepermunt is dat er geen nadelige bijwerkingen aan verbonden zijn. Munt is, net als gember, in verschillende vormen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan muntolie, pepermuntthee of kauwgom.

5. Medicijnen

Waarschijnlijk los je je misselijkheid liever op een natuurlijke manier op, maar zo nu en dan wil je misschien iets sterkers om van de pijn af te komen. In zo’n geval kunnen pijnstillers de oplossing zijn. Medicijnen kunnen soms zelfs de oorzaak van de misselijkheid aanpakken, in plaats van alleen de symptomen.

Lees ook: 4x waarom elke dag even koud douchen goed voor je is

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Lifehack | Beeld: Unsplash

Array