5 tips om een dip na de feestdagen te voorkomen

dip

Zo voel jij je snel weer fris en fruitig

Sinterklaas, kerst, oud en nieuw: december staat altijd bol van de feestdagen. In januari is het dus weer even afkicken van al die gezelligheid, kerstdiners, champagne en oliebollen. Het kan dan ook gebeuren dat je je somber en vermoeid voelt. Met deze vijf tips kun je zo’n dip voorkomen of ben je er snel weer vanaf. 

1. Bewegen

Misschien is een van je goede voornemens om meer te bewegen, en misschien heb je er juist he-le-maal geen zin in. Juist als je je extra vermoeid voelt, en je lichaam geen zin heeft om in actie te komen, is een beetje beweging juist goed. Je hoeft echt niet meteen een pittige workout te doen in de sportschool. Leg de lat voor jezelf niet te hoog en begin met een lekkere wandeling in het bos. Hierna zul je je zowel fysiek als mentaal een stuk beter voelen.

2. Eten en slapen

Tijdens de feestdagen hebben veel mensen een ander eet- en slaappatroon dan normaal. Zo eet en drink je veel meer ongezonde dingen, ga je later naar bed en kun je vaker uitslapen. Moet kunnen in december, maar nu is het moment om wat meer routine in te bouwen. Haal vitamines in huis, ga op een vaste tijd naar bed en sta op een vaste tijd op. Hierdoor zul je je snel weer fitter en meer uitgerust voelen.

3. Leuke plannen

Je hebt lang uitgekeken naar de feestdagen, cadeaus gekocht, heerlijk eten in huis gehaald en volop genoten. Maar nu is dat weer voorbij en gaat het leven gewoon verder, terwijl het buiten nog steeds grijs en koud is. Alle ingrediënten om je neerslachtig te voelen. Maak daarom ook in januari leuke plannen met je partner, vrienden of familie. Zo heb je weer iets om naar uit te kijken.

4. Grote schoonmaak

De kerstboom gaat het huis uit, en daardoor kan je woning ineens heel kaal en leeg aanvoelen. Maak van de gelegenheid gebruik om meteen een grote schoonmaak te houden, en ruim het een en ander op. Zo begin je het jaar opgeruimd, georganiseerd en lekker fris. Maak het opnieuw gezellig met winterse accessoires, om het restje van de winter ook knus door te komen. Hierdoor zul je jezelf ook een stuk beter voelen!

5. Me time

Wanneer je je somber en vermoeid voelt, is het tijd om aan jezelf te denken. Plan een beetje me time in, en doe dingen waar jij van geniet en ontspant. Voorkom dat je juist minder goed voor jezelf gaat zorgen omdat je nergens zin in hebt, hierdoor zal het zeker niet beter worden.

Lees ook: Tot wanneer mag je iemand een ‘gelukkig nieuwjaar’ wensen?

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels