5x wat een tekort aan magnesium voor invloed heeft op je lichaam

Het heeft verschillende invloeden op je lichaam

Magnesium is een mineraal dat we nodig hebben voor de vorming van onze botten en spieren. Ook speelt het een rol bij de overdracht van zenuwprikkels en een goede werking van de spieren. Maar hoe weet je of je een tekort aan dit mineraal hebt? Je lichaam kan je dit op vijf verschillende manieren duidelijk maken.

Stress

Magnesiumtekort kan zowel psychische als lichamelijke klachten veroorzaken. Zo kan een tekort aan magnesium je gevoeliger maken voor stress. Dit komt omdat het lichaam meer magnesium gebruikt als je gestresst bent. Doordat het lichaam door de magnesiumvoorraad heen gaat, kan het gevoel voor stress alleen maar toenemen. Deze oneindige vicieuze cirkel los je op door de magnesiumvoorraad in je lichaam aan te vullen. Magnesium bestellen in tabletvorm kan tegenwoordig heel gemakkelijk online.

Botontkalking

Zoals eerder aangegeven speelt magnesium een belangrijke rol bij de vorming voor onze botten. Krijg je te weinig magnesium binnen, dan kan het tekort botontkalking veroorzaken. Voorkom bontontkalking door voldoende magnesium binnen te krijgen.

Spierkrampen

Net als voor de botten heeft magnesium ook invloed op de spieren. Een tekort van het mineraal heeft namelijk een negatief effect op de spieren. Calcium doet juist precies het tegenovergestelde voor je spieren. Dit zorgt ervoor dat je spieren samentrekken en magnesium zorgt er juist voor dat je spieren ontspannen. Heb je meer calcium dan magnesium in je lichaam, dan kan je last krijgen van stijve spieren en pijnlijke spierkrampen.

Verminderde energie

Magnesium is nodig om energie vrij te maken vanuit je voeding. Wanneer er een tekort is aan het mineraal is de kans aanwezig dat je lichamelijke energie afneemt. Je kan je futloos en vermoeider voelen dan anders. Ook heeft het tekort een indirect invloed op je weerstand en ben je vatbaarder voor bacteriën en virussen.

Verharding van de bloedvaten

Tenslotte heeft magnesium ook een positief effect op je hart en bloedvaten. Het mineraal zorgt voor versoepeling van de bloedvaten. Wanneer de bloedvaten rondom het hart verstijven is de kans op hart- en vaatziekten erg groot.

Lees ook: Voel je je slap en lusteloos? Mogelijk heb je vitamine D tekort

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Gezondheidsplein | Beeld: Pxhere