Deze 6 dingen kun je beter niet voor een work-out doen

work-out-fouten

Maak jij je hier ook schuldig aan?

Sporten is goed voor je lichaam en je gezondheid. Toch kan het minder effectief zijn wanneer je voor het sporten de verkeerde dingen doet. En dat zijn een aantal zaken die de meesten wel in hun dagelijkse routine hebben opgenomen. Wist je bijvoorbeeld dat je geen koffie moet drinken voor het sporten? Dit, en vijf andere dingen zetten we op een rijtje. 

1. Koffie drinken

Hoe logisch het ook lijkt om koffie te drinken voor een work-out, dit kun je voortaan beter laten. Ondanks dat je een hoop cafeïne binnenkrijgt waardoor je harder gaat sporten, is dit slecht voor je lichaam. Door koffie kunnen je organen overbelast raken en het kan je bloeddruk verhogen. Ook proteïnepoeder kun je beter in het keukenkastje laten staan, de soorten met cafeïne erin tenminste. Wil je het wel gebruiken? Verdun het dan goed. Anders is de kans groot dat je slagaders beschadigen en, in het ergste geval, je een hartaanval krijgt.

2. Pittig of veel eten

Een zware of pittige maaltijd nuttigen is niet de beste tip voor een work-out. Door het gestuiter en gespring, zorgt een volle maag voor een hoge zuurgraad. Hierdoor kun je last van maagzuur krijgen en dat kan ervoor zorgen dat je moet braken. Ook is je lichaam tijdens de work-out druk bezig met het verteren van voedsel. En dit is eigenlijk een grote aanslag op je lichaam. Het kost namelijk een hoop energie. Eet daarom enkele uren voor het sporten alleen lichte voedingsmiddelen.

3. Make-up dragen

Make-up aanbrengen voor het sporten is niet alleen zonde van je make-up, maar ook slecht voor je huid. Door het zweten gaan je poriën namelijk open en hierdoor raken ze meteen verstopt door alle lagen make-up en dat zorgt voor mee-eters. Daarnaast verdampt make-up het zweet en wordt je gezicht een broedplaats van bacteriën. Hierdoor kun je andere delen van je lichaam besmetten wanneer je aan je gezicht zit. Daar wordt je huid niet vrolijk van.

Benieuwd naar andere fouten? Je leest het op de volgende pagina.