6 oorzaken waarom je dieet wellicht niet meer werkt

4. Te weinig slaap

Uit onderzoek blijkt dat mensen die langdurig slaaptekort hebben, een grotere kans hebben op overgewicht. Een slaaptekort verstoort de hormonen die betrokken zijn bij de stofwisseling, waardoor je overdag meer trek hebt. Ook stress kan ervoor zorgen dat je niet afvalt. Wanneer je je zorgen maakt, produceert je lichaam extra veel van het stresshormoon cortisol. Dit hormoon zorgt ervoor dat je insulineniveau stijgt, waardoor het lichaam makkelijker vet opslaat.

5. Te weinig drinken

Heb je continu een hongergevoel? Dan kan het zijn – hoe raar het misschien ook klinkt – dat je te weinig drinkt. We verwarren honger namelijk vaak met dorst, omdat dit hetzelfde soort gevoel is. Door voldoende te drinken, krijg je snel een vol gevoel en voorkom je dat je gaat snaaien.

6. Focus op de weegschaal

Wist je dat spieren zwaarder wegen dan vet? Wanneer je probeert af te vallen door te sporten, zal de wijzer op de weegschaal dus waarschijnlijk eerst iets omhoog gaan. Dat wil niet zeggen dat je de sportschool dan maar over moet slaan. Sterker nog, hoe meer je beweegt, hoe beter! Het kan simpelweg zo zijn dat je volgens de weegschaal geen gewicht bent verloren, maar wel vet bent verloren. Focus daarom niet alleen op het getal op de weegschaal, maar meet ook de omtrek van je buik en middel. Je zult zien dat je na een tijdje smaller bent geworden, terwijl je hetzelfde gewicht hebt gehouden.

Pagina 2/2

Lees ook: Afvallen? Zo effectief is de populaire Intermittent Fasting methode

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD, Gezondheidsnet | Beeld: Unsplash