Dit zijn de 6 slimste sterrenbeelden

Je intelligentie staat in de sterren geschreven

Sommige mensen zijn net wandelende encyclopedieën. Waar de meeste mensen iets lezen en het na een tijdje weer vergeten, slaan zij alles op. Je hoeft ze maar iets te vragen en ze weten het antwoord. Dit soort intelligentie staat ook wel bekend als book smart, oftewel iemand wiens kennis grotendeels voortkomt uit het lezen van boeken. En het lijkt erop dat dit knap staaltje intelligentie samenhangt met wanneer je bent geboren. Dit zijn de zes slimste sterrenbeelden. 

Benieuwd of jouw sterrenbeeld in het slimste rijtje staat? Hieronder vind je de slimste sterrenbeelden.

1. Tweelingen (21 mei – 20 juni)

De Tweeling heeft vooral een taalvaardige intelligentie, communicatie is hun sterke punt. Schrijven, lezen, argumenteren: hier is een Tweeling heer en meester in. Daarnaast pikt een Tweeling heel snel nieuwe informatie op. Het ideale beroep voor een Tweeling? Docent!

2. Maagd (23 augustus – 22 september)

De Maagd is een geboren onderzoeker. Maagden houden ervan om lijsten met feitjes en cijfers te maken, gedetailleerde spreadsheets bij te houden, patronen en bijzonderheden op te sporen en te analyseren. Het is alsof Maagden een gigantische database in hun hoofd hebben, waarin alles wat ze ooit hebben geleerd perfect is gecategoriseerd. Zij zijn met al hun kennis dan ook de ideale partner tijdens een potje Trivial Pursuit.

3. Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Een Weegschaal lijkt misschien wat oppervlakkig. Weegschalen besteden namelijk veel tijd aan hun uiterlijk en zijn heel sociaal, waardoor ze niet gelijk als een hyperintelligente boekenwurm overkomen. Maar laat je zeker niet misleiden. Weegschalen zijn namelijk erg intelligent. Zodra ze er zeker van zijn dat ze hun kennis kunnen delen zonder dat iemand denkt dat ze pronken of ruzie maken, kunnen ze hun mannetje staan in zowat elk academisch gesprek.

4. Boogschutter (22 november – 21 december)

In tegenstelling tot een Weegschaal, vinden Boogschutters het niet erg om hun kennis met de wereld te delen. Zij zijn zo geïnteresseerd in veel verschillende onderwerpen, dat zij zich niet kunnen voorstellen dat iemand daar niet door gefascineerd is. Zij kunnen dan ook uren door ratelen over een of andere theorie.

5. Steenbok (22 december – 19 januari)

De Steenbok is doelgericht, praktisch en efficiënt. Waar de Boogschutter over veel dingen iets weet, houdt de Steenbok zich liever tot een bepaald vakgebied. Wil je daar iets over weten? Dan zit je bij de Steenbok aan het juiste adres. Dit sterrenbeeld zoekt alles tot in de puntjes uit.

6. Waterman (20 januari – 18 februari)

De Waterman houdt van technologie en vooruitgang. Ze lezen niet alleen veel boeken, maar ze gebruiken die ook als startpunt voor hun eigen ideeën. Ze nemen dan ook niet klakkeloos aan wat ze lezen, maar ze gaan zelf op onderzoek uit. Dit kan misschien vervelend overkomen, maar uiteindelijk heeft de Waterman wel vaak gelijk.

Lees ook: Hoe (on)vriendelijk ben jij volgens je sterrenbeeld?

Bron: Your Tango | Beeld: Unsplash, Avel Chuklanov