6x eigenschappen van een introvert persoon

introvert persoon

Herken jij jezelf hierin?

Extravert, introvert of een extraverte introvert: het is soms lastig om te bepalen in welke categorie jij valt. Herken jij jezelf in de volgende zes eigenschappen? Dan ben je waarschijnlijk een introvert persoon. En dat heeft best veel voordelen, want deze kenmerken zijn eigenlijk heel positief. 

1. Luisterend oor

Introverte personen zijn actieve luisteraars. Vrienden, familie of collega’s kunnen altijd bij jou terecht voor een luisterend oor. Niet alleen als ze verdrietig zijn, maar ook als er leuk nieuws is. Een introvert stelt de juiste vragen en is oprecht geïnteresseerd. Een extravert daarentegen begint soms al te praten voordat hij eigenlijk heeft gehoord wat de ander precies zei.

2. Nadenken voordat je iets zegt

Een introvert luistert over het algemeen liever dan dat hij of zij zelf aan het woord is. Als je al iets zegt, heb je er goed over nagedacht. Je flapt er niet zomaar iets uit en je uitspraken zullen geen grote impact op anderen hebben.

3. Goed observeren

Naast luisteren kan een introvert ook goed observeren. Introverten hebben namelijk oog voor detail. Je zegt dan misschien niet zo veel, maar je ziet en hoort alles om je heen. Non-verbale signalen kun jij dan ook als geen ander lezen.

4. De beste vriendschappen

Als introvert laat je niet zomaar iedereen toe in je leven. Het resultaat? De vriendschappen die je sluit, zijn de allerbeste. Als een introvert persoon iemand in zijn hart sluit, laat diegene je ook niet meer los. Je hebt immers liever een handjevol goede vrienden, dan heel veel oppervlakkige contacten.

5. Fijne partner

Je vindt tijd en ruimte voor jezelf belangrijk, maar dit gun je je partner ook. Een introvert zal zich nooit afhankelijk opstellen in een relatie. Na een lange werkdag kan je partner zijn verhaal kwijt, voordat jij zelf van wal steekt. Dit maakt introverten fijne partners.

6. Goede leider

Introverte mensen willen zelf niet graag in de spotlights staan. Daardoor zijn ze uitstekende leiders. De kracht van een team vind jij belangrijker dan je eigen kwaliteiten. Een introvert ziet de kracht van ieder afzonderlijk teamlid en dat wordt enorm gewaardeerd.

Lees ook: Extravert of introvert? Je kunt ook een extraverte introvert zijn

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels