6x zo kun je je weerstand verhogen

 

4. Blijf bewegen

Ook nu de sportscholen en sportclubs gesloten zijn, is het belangrijk om toch te blijven bewegen. Regelmatige beweging heeft namelijk een positief effect op talloze lichaamsfuncties. Zo ventileren je longen bijvoorbeeld beter als je regelmatig sport. Volgens Jaap van Dissel, hoogleraar interne geneeskunde aan de Universiteit van Leiden, kan je lichaam door te bewegen beter omgaan met kleine infecties. Daarvoor hoef je je echt niet vijf keer per week totaal in het zweet te werken. Het lichtelijk verhogen van je hartslag voor twintig minuten, driemaal per week, zorgt ervoor dat je immuunsysteem een boost krijgt. Sporten wordt ook geassocieerd met de afgifte van endorfines. Dit zijn natuurlijke hormonen die de hersenen op een positieve manier beïnvloeden. Ze verlichten de pijn en bevorderen een gevoel van ontspanning. Het helpt dus te ontstressen en beter te slapen. Let wel op: heb je symptomen van het coronavirus? Blijf dan binnen!

5. Besteed aandacht aan persoonlijke hygiëne

Ook goede persoonlijke hygiëne helpt om je weerstand te verhogen. Als je jezelf schoonhoudt, kom je minder snel in aanraking met ziekteverwekkers. Je kunt het beste regelmatig je handen wassen en geregeld een douche of bad nemen.

6. Zorg voor een goede nachtrust

Wanneer je niet genoeg slaapt, kan dit een verlaagde weerstand als gevolg hebben en ervoor zorgen dat je ziek wordt. Tijdens je slaap maakt je lichaam namelijk het hormoon cytokine aan, dat je wapent tegen infecties en ziektes. De biologische klok regelt dus niet alleen wanneer we slapen en wakker zijn, maar is ook van invloed op onze vatbaarheid voor bacteriën en ziektes. Rust dus voldoende uit voor een sterkere weerstand.

Pagina 2/2

Lees ook: 10 tips om het beste resultaat uit je workout te halen

Bron: Women’s Health | Beeld: Pexels