74-jarige vrouw bevalt van tweeling en schrijft daarmee geschiedenis

Erramatti en haar man hoopten meer dan 55 jaar op kinderen

Het klinkt als een nachtmerrie voor iedereen die kinderen wil: een kinderwens hebben, maar niet zwanger kunnen raken. De 74-jarige Erramatti Mangayamma en haar 80-jarige man Rajarao kunnen hierover meepraten. De twee probeerden járenlang een kindje te krijgen. Poging na poging mislukte, tot nu toe. Onlangs beviel Erramatti van een kerngezonde tweeling.

De moeder en de tweeling maken het goed.

Oudste vrouw die moeder wordt

Erramatti en haar man Rajarao stapten in 1962 in het huwelijksbootje en hoopten vanaf dat moment op een kindje. De twee hebben lang moeten wachten, maar het mocht nu toch zo zijn. Erramatti zette op 74-jarige leeftijd een kerngezonde tweeling op de wereld en daarmee heeft ze het record van oudste vrouw die moeder werd verbroken. Eerder stond dat op naam van Daljinder Kaur die in 2016 op 70-jarige leeftijd nog een kindje kreeg.

Zwangerschap

Het getrouwde koppel had zo’n grote kinderwens dat ze contact opnamen met IVF-expert Dr. Sanakayyala Umashankar. Erramatti had de overgang al lang en breed achter haar liggen, maar het stel raakte met behulp van een eiceldonor toch zwanger. In het Ahalya Hospital kregen de twee goedkeuring voor een IVF-behandeling. De zwangerschap werd nauwlettend in de gaten gehouden door tien doktoren van het ziekenhuis. Met behulp van een keizersnee kwamen de twee meisjes vervolgens ter wereld. Volgens Dr. Umashankar waren er geen complicaties, zo schrijft Metro. “De baby’s wegen allebei zo’n 2 kilo en zijn beiden gezond.” Ook verklaarde de dokter dat moeder Erramatti in goede gezondheid verkeerd.

Erramatti

Erramatti en haar man tijdens het babyfeest. 

Lees ook: De moeder van de 22-jarige Jonathan wordt altijd aangezien voor zijn vriendin

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Metro, Her | Beeld: Unsplash