8 gezondheidstips van mensen die nooit ziek zijn


Doe jij deze dingen al?

Tja, de een heeft een immuunsysteem om u tegen te zeggen en weer een ander zit meteen in de lappenmand als de griep rondgaat. Helaas is niet iedereen gezegend met een fantastisch immuunsysteem, daarom delen we acht tips van mensen die vrijwel nooit ziek zijn.

1. Ze hebben een vaste bedtijd

Rust en regelmaat; een van de belangrijkste dingen als je een gezonde levensstijl wilt leiden. Uit onderzoek blijkt dat mensen die minstens acht uur per nacht slapen, drie keer minder kans hebben om een griepje te krijgen dan degenen die minder dan zeven uur op één oor liggen. Een van de redenen hiervoor is dat je lichaam zich ’s nachts herstelt. Als je te weinig slaapt ben je vatbaarder voor infecties. “Ik hield me het afgelopen jaar aan een strikt schema waarop iedereen in huis naar bed gaat. Dit schema hielden we zowel doordeweeks als in het weekend aan. Het afgelopen jaar is niemand van ons naar de dokter geweest met een griepje. Iets wat best een prestatie is voor een gezin met drie kinderen”, deelt moeder Mikita met Women’s Day.

2. Ze eten ‘veel kleur’

Zoete aardappel, citrusvruchten, paprika’s, amandelen en druiven zitten tjokvol antioxidanten. Antioxidanten herstellen de cellen in het lichaam die beschadigd zijn en beschermen je lichaam tegen bacteriën. “Vroeger was ik vaak ziek en besloot daarom mijn dieet op de schop te gooien. Ik eet nu veel meer fruit, groente, noten en magere eiwitten. Ik ben al twee jaar niet meer ziek geweest”, deelt Susan.

3. Ze drinken zwarte thee

Uit een onderzoek van de National Academy of Sciences of the United States blijkt dat mensen die zo’n halve liter zwarte thee per dag drinken, drie keer zoveel interferon aanmaken dan mensen die geen zwarte thee drinken. Interferon speelt een belangrijke rol bij de werking van het immuunsysteem. Tevens bevat zwarte thee veel antioxidanten. Wellicht kun je voortaan de dag starten met een kopje zwarte thee in plaats van met koffie?

4. Ze zijn sociaal

In een stressvolle situatie zijn sommigen geneigd om hun zorgen voor zich te houden. Iets wat geen goed idee is. Uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in Psychological Science blijkt dat mensen met een goede ‘social support’ minder snel een griepje vatten in een stressvolle situatie dan mensen die dit niet hebben. Tevens heeft je immuunsysteem ook baat bij het regelmatig geven en krijgen van een knuffel. Heb je zorgen? Bespreek ze altijd met iemand. Gedeelde smart is immers halve smart.

Lees nog meer tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2