Val je maar niet af? Deze 8 ochtendrituelen kunnen de boosdoener zijn

5. Je slaat je ontbijt over

Wanneer je wilt afvallen, lijkt het overslaan van je ontbijt misschien een goed idee. Toch is dit een veelgemaakte fout. Niet ontbijten leidt namelijk tot eetbuien later op de dag. In een onderzoek van de universiteit van Tel Aviv kregen twee groepen mensen twee verschillende ontbijtjes voorgeschoteld. De ene groep begon de dag met een maaltje van 600 calorieën en de andere groep kreeg een ontbijt van 300 calorieën. De mensen met het calorierijke ontbijt bleken de rest van de dag minder zin te hebben in ongezonde tussendoortjes dan de mensen die het ontbijtje van 300 calorieën hadden gehad.

6. Je drinkt geen water voordat je ontbijt

Ons lichaam bestaat voor 55 tot 60 procent uit water. Wanneer je voor je ontbijt een glas water drinkt, komt je stofwisseling sneller op gang. Op die manier kan je eten beter verteerd worden.

7. Je sport ‘s avonds in plaats van ‘s ochtends

Sport jij altijd ‘s avonds? Probeer je work-out dan eens naar de ochtend te verplaatsen! Uit een onderzoek van de Northumbria University blijkt namelijk dat je eetlust afneemt wanneer je ‘s ochtends sport. Zo eet je gedurende de dag minder. Een natuurlijke manier om ervoor te zorgen dat je minder snaait, dus!

8. Je snoept later op de dag

Je dag beginnen met een stuk taart klinkt toch fantastisch? Oké, als je wilt afvallen kun je ook voor een ander ontbijtje kiezen, maar als je toch een zoete versnapering wilt, kun je hier het beste je dag mee beginnen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Tel Aviv. ”Onze stofwisseling verandert gedurende de dag”, vertelt hoofdonderzoeker Daniela Jakubowicz. ”Wanneer je ‘s ochtends een plak cake eet, word je daar minder snel dik van dan wanneer je die plak cake ‘s avonds oppeuzelt.”

Lees ook: Kan jij nooit stoppen met eten? Dan heb je last van leptine resistentie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash