Last van aanhoudende rugpijn? Dan zou dít wel eens de oorzaak kunnen zijn!

 

rugpijn

De oorzaak van aanhoudende rugpijn kan ook hierin liggen!

Wanneer je last hebt van aanhoudende rugpijn begint vaak de oneindige zoektocht naar de oorzaak daarvan. Ligt het aan bepaalde slechte gewoonten die je hebt, aan je zithouding of moet je de oorzaak van de pijn toch in een andere hoek zoeken? 

Kijk ook eens kritisch naar je slaaphouding!

Gezondheid van de rug
De gezondheid van je rug wordt beïnvloed door veel verschillende factoren; zo moet je niet te lang achter elkaar in dezelfde houding zitten, moet je voor regelmatige beweging maar ook ontspanning zorgen en moet je overgewicht vermijden. Maar ook je slaaphouding kan veel invloed uitoefenen op je rug.

Rugslapers
Slaap jij altijd op je rug? Dan heb je meer kans op lage rugpijn dan wanneer je op je buik of zij slaapt. Wil je graag voorkomen dat je op je rug gaat slapen maar word je op de een of andere manier toch altijd weer op je rug liggend wakker? Leg dan eens een opgerolde handdoek onder je knieën. Door je knieën te liften komt je ruggengraat in een natuurlijke houding te liggen waardoor er minder spanning op je ruggenwervels komt te staan.

Buikslapers
De mensen die op hun buik slapen hebben meer kans op nek- en rugklachten dan de andere slapers. Dit komt door het feit dat je, wanneer je op je buik slaapt, je hoofd en nek in een vreemde kronkel draait. Dit zorgt voor overmatig veel spanning in de nek en rug. Kun je deze slaaphouding niet veranderen, zorg dan voor een heel dun kussen; hierdoor ligt je hoofd rechter en staat er minder spanning op je nek en rug.

Beste slaaphouding
Voor de mensen die op hun zij slapen is er goed nieuws; dit is bij uitstek de beste slaaphouding! In deze houding staan je ruggenwervel en nek het minste onder spanning en krijgen je spieren ’s nachts de kans om te ontspannen. Wanneer je last hebt van aanhoudende rugpijn kan het dan ook een aanrader zijn om te proberen deze slaaphouding aan te nemen.

Lees ook: Wist je dat déze slechte gewoonte ook rugpijn kan veroorzaken?

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pexels

Array