Dit wil je weten: zóveel kun je aankomen in één dag

Het is waarschijnlijk niet wat je denkt!

Ook hebben veel van ons het goede voornemen om gezond te eten en een paar kilo kwijt te raken, soms heb je van die dagen dat je veel meer naar binnen propt dan je eigenlijk zou moeten. En hoeveel kun je eigenlijk aankomen als je een dag slecht hebt gegeten? Dit is het antwoord!

Hoeveel moet je eten om een kilo aan te komen?

Veel eten
Als je een dag lang veel meer of heel anders hebt gegeten dan je normaal gesproken zou doen, dan kan het zomaar zo zijn dat de weegschaal die avond twee kilo meer aantikt dan die ochtend. Zijn we dan meteen aangekomen? En zo ja, hoeveel kun je aankomen als je een dag slecht voedsel eet? En hoeveel calorieën moet je in een dag eten om een kilo aan te komen? Best wel veel; de antwoorden op deze vragen zullen je nog verbazen!

3500 calorieën
Om een halve kilo per dag aan te komen, moet je dagelijks 3500 calorieën bovenop je dagelijkse behoefte eten. Dat betekent dat je, naast je normale 2000 calorieën, nog een zak naturelchips (1080 calorieën), drie glazen rode wijn (370 calorieën), een brownie (290 calorieën), een broodje hamburger (230 calorieën), een zak patat met mayonaise (630 calorieën), een punt chocoladetaart (360 calorieën) en veertig zoete dropjes (560 calorieën) moet eten om diezelfde dag nog een halve kilo aan te komen.

Maar…
Dus, die twee kilo extra die de weegschaal ‘s avonds aangeeft, dat is geen vet. Het is vocht dat je, als je in de dagen daarna je normale ritme weer oppakt, je het gewicht ook weer kwijtraakt. Echter, eet je iedere dag iets teveel, dan kom je langzaam maar zeker aan. En dat te veel eten, dat doen heel veel mensen ongemerkt. Het aanbevolen aantal van 2000 calorieën is namelijk voor veel mensen veel te veel. Hoeveel calorieën iemand nodig heeft is namelijk afhankelijk van iemand zijn leeftijd en hoe actief iemand is. Veel vrouwen die wat ouder en niet meer zo actief zijn komen aan bij 2000 calorieën.

Lees ook: Ook zo veel gegeten afgelopen kerstdagen? Met déze drie drankjes detox je je lichaam!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Public Domain Pictures