Last van acne op je rug? Zo kom je er gemakkelijk vanaf

acne

Je hoeft er slechts één gewoonte voor te veranderen

Helaas is niet iedereen van nature gezegend met een mooi velletje. Dit geldt voor zowel het gezicht als het lichaam, want helaas komt acne ook op het lijf voor. Heb jij acne op je rug zitten en wil je er dolgraag vanaf? Wij vertellen je hoe je dat doet.

Het geheim zit hem in je doucheritueel.

Douchegewoonte

Hoe je verlost kan worden van die vervelende acne op je rug? Door je douchegewoontes eens goed onder de loep te nemen! Het kan namelijk maar zo zijn dat jouw doucheritueel niet veel goeds doet voor je huid. In veel gevallen ontstaat acne op de rug namelijk door een verkeerde gewoonte. Om dit te voorkomen moeten we eens goed kijken naar de volgorde waarin we ons lichaam en haar wassen.

Volgorde

Om acne te voorkomen is het belangrijk om je lichaam pas te wassen nadat je je shampoo en conditioner hebt gebruikt. Anders kan de achtergebleven shampoo of conditioner op je rug blijven zitten. Deze restjes kruipen in onze poriën en veroorzaken zo puistjes. Helaas gaan de meeste mensen hiermee de mist in. Ze wassen eerst hun haar, smeren er vervolgens conditioner in en terwijl dit intrekt, wassen ze het lichaam. Probeer dit -als jij last hebt van puistjes op je rug- eens om te draaien, door eerst de conditioner uit te spoelen en als laatste het lichaam te wassen. Zo spoel je ook de laatste restjes conditioner weg. Baadt het niet dan schaadt het niet, toch?

Lees ook: Koud, lauw of warm? Dít is de perfecte temperatuur om te douchen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!