Gebruik jij afslankpillen? Stop ermee, het werkt niet en DIT is waarom!

Afslankpillen zijn duur en hebben nagenoeg geen effect

Iedereen wil wel een maatje minder. We willen er veel voor doen, maar ook weer niet té veel. Daarom grijpen veel vrouwen naar de dieetpillen. Het zijn pillen met een bijna ‘magische’ werking. Ze beloven je gouden bergen, maar het beloofde resultaat blijft uit.

Reden 1: Geen effect
Er is geen onafhankelijk onderzoek dat kan aantonen dat die pillen echt werken. Het enige wat ze aangetoond hebben is dat je er in 24 uur tijd 0 tot 75 kilocalorieën extra van verbrandt. Dat is niet veel en gaat je echt niet helpen om dat maatje kleiner te krijgen. Het enige wat sommige pilletjes doen is je metabolisme een klein beetje verhogen, waardoor je je eten sneller verwerkt.

Reden 2: voeding en beweging is het enige wat je nodig hebt
Zoals al gezegd werd is het effect minimaal. Mocht je dit effect willen zonder het pilletje kost het je niks. Deze dingen brengen hetzelfde teweeg:

  • 15 minuten wandelen
  • 20 minuten strijken of stofzuigen
  • je auto wassen
  • de trap nemen op het werk
  • 5 minuten toevoegen aan je trainingsschema
  • een koekje minder eten
  • een frisdrankje minder per dag drinken

Hiervan weet je zeker dat het werkt en het kost je geen cent.

Reden 3: Je krijgt niet genoeg vitamines binnen
Veel mensen die beginnen met dieetpillen doen dit ten koste van hun eten. Ze gaan minder eten en laten goede dingen staan. Je kan uit afslankpillen niet dezelfde vitamines halen en sommige pillen werken de opname van de vitamines zelfs tegen.

Reden 4: Je verbetert je leefstijl niet
Je past helemaal niets aan in je leven. Je hoopt dat door middel van dat ‘magische’ pilletje je zal afslanken, terwijl je alles gewoon hetzelfde blijft doen. Zo werkt dat jammer genoeg niet.

Reden 5: Geldverspilling
Iets wat de pillen wel bewezen te doen is je bankrekening legen. De pillen zijn duur en vaak moet je er een paar per dag nemen. Stop er daarom mee en ga een bewezen methode uitvoeren. Het wordt dus toch weer tijd om die hardloopschoenen aan te doen en de koelkast anders te vullen. Wedden dat je het kan?

Bron: Optimale Gezondheid | Beeld ter illustratie