Zo kom je eenvoudig van pijnlijke aften in je mond af

Heb jij ook weleens last van die pijnlijke aften?

Iedereen krijgt er weleens mee te maken, zo’n pijnlijk zweertje aan de binnenkant van je mond. Dit heten aften en het zijn zweertjes van een paar millimeter, bedekt met een geel of grijs laagje en met een rode ontstoken rand. Het is niet besmettelijk, maar wel heel erg pijnlijk! Een aft begint als een rode plek die op een gegeven moment openbarst. Een volgroeide aft is wit of geel met een rode rand eromheen.

Na enkele dagen tot twee weken krimpt de aft om uiteindelijk helemaal te verdwijnen. Maar wie heeft er zin om zo lang met een aft rond te lopen?

Oorzaak
De onderliggende oorzaak van aften wordt vaak maar zelden gevonden, het kan variëren van vitaminegebrek tot vermoeidheid. Daarom is de behandeling vaak langdurig en moeizaam. Als je met een aft naar de dokter gaat zal je vaak geadviseerd worden te spoelen met een chemisch middel of maar gewoon pijnstillers te slikken. Dat schiet natuurlijk niet op! Gelukkig hebben wij de perfecte oplossing voor je en er komt niks chemisch bij kijken.

Gember
Wij hebben weinig zin om strijd tegen die vervelende blaasjes aan te gaan met allerlei chemische, ongezonde middelen. Gelukkig is er een natuurlijk middel tegen aften dat ook nog eens heel gezond is: Gember! Gember is een zogenaamd superfood, een voedingsmiddel dat op heel veel manieren een natuurlijke boost is voor je gezondheid. Eerder schreven we al een artikel over de vele voordelen van gember, nu hebben we er nog één voor je gevonden! Koop een verse gemberwortel bij de supermarkt of op de markt en snij daar een klein plakje vanaf. Hou dit bolletje 10 minuten tegen de aft aan, de pijn is dan vrijwel direct verdwenen en ook je aft verdwijnt binnen een dag of twee.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron & Beeld: Good Housekeeping