Afvallen door aardbeien te eten? Ja echt! Het kan en DIT is waarom…

Ga jij ook een lekker bakje aardbeien eten? Wij wel!

Ze zijn er weer: aardbeien! Wij hebben hét excuus gevonden, zodat jij deze lente en zomer heerlijk kan blijven genieten van deze rode fruitsoort. Je kan er namelijk van afvallen. Ja echt! Een aardbei bevat namelijk veel minder calorieën dan je zou verwachten. 100 gram aardbeien bevat nog niet eens 30 kcal! Ter vergelijking: een kiwi weegt maar 75 gram en daarin vind je al 50 kcal.

Maar niet alleen de lage hoeveelheid calorieën maakt dit zomerfruit zo geweldig. Hij bevat nog veel meer goeds!

  • Vitamine C: De aardbei zit bomvol anti-oxidanten en vitamines. Er zit zelfs meer vitamine C in aardbeien dan in sinaasappels. Alleen de kiwi verslaat ze hierin.
  • Foliumzuur: Veel Nederlanders hebben een foliumzuur (vitamine b11) tekort. Per dag heeft een volwassene 300 microgram foliumzuur nodig. 100 gram aardbeien leveren 65 microgram. Dan ben je al goed op weg!
  • Invriezen: Aardbeien kneuzen en schimmelen snel. Dat is het enige minpuntje van dit fruit. Wil je ze toch langer goed houden? Vries ze dan in. Lijkt dit je geen goed plan? Houd dan rekening met een houdbaarheid van drie dagen in de koelkast en 1 dag op een koele plaats.

Wil je weten waar aardbei nog meer goed voor is? Bekijk dit eens:

Bron: Libelle | Beeld: Pexels