Afvallen? Eet chocolade van een rood bordje! En meer afval-tips die je absoluut niet verwacht…!

chocolade

Deze afval-tips verwacht je echt niet!

We weten het allemaal: afvallen begint bij gezond(er) eten en meer bewegen. Maar het kan ook heel makkelijk. Wist je bijvoorbeeld dat je slapend slanker wordt in een koude kamer? En ook als je van een rood bord eet?

Klinkt ontzettend raar, maar het schijnt volgens tijdschrift Womens Health écht te werken. Dit en nog een paar andere bijzondere tips om jou te helpen de kilo’s te verliezen! Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

Snuffelen aan pepermuntolie! De geur van pepermuntolie kan je helpen bij je dieet. Onderzoekers van een universiteit in Washington lieten mensen elke twee uur aan pepermuntolie ruiken, gedurende vijf dagen. De vrijwilligers hadden minder trek en namen aanzienlijk minder calorieën tot zich. De sterke geur zou afleidend werken, waardoor je minder trek krijgt!

Eet van een rood bord: Onderzoek gepubliceerd door onderzoekstijdschrift Appetite wijst uit dat eten van een rood bord zorgt dat je minder eet. Waarom? Vermoedelijk gaat er een waarschuwingssignaal uit van de kleur rood dat je onbewust aanzet om minder te eten.

Eet chocolade: Nee, we maken echt geen grapje. Het eten van chocolade zorgt voor minder buikvet. Dat staat in een studie gepubliceerd in onderzoekstijdschrift Nutrition. Jongeren die meer chocolade aten bleken minder buikvet te hebben. Dat komt overeen met eerder onderzoek onder volwassen, waarbij de chocolade-eters die dit 2x per week aten een lagere BMI bleken te hebben. Dit heeft waarschijnlijk met de anti-oxidanten te maken…. Wat de reden dan ook is: wij zijn gelukkig!