Aha! Dit zijn de gezondheidsvoordelen van een bezoekje aan de sauna

sauna

Het is beter voor je dan je denkt

Een dagje naar de sauna gaan vinden de meeste mensen heerlijk. Je kunt er even helemaal tot rust komen, en dat is natuurlijk erg welkom in onze drukke levens. Daarnaast blijft het ook nog eens een hoop gezondheidsvoordelen te hebben om in zo’n warme omgeving te zitten. Wij praten je bij!

Spierherstel

Heb je spierpijn? Dan is het heel goed om naar de sauna te gaan. Hier kom je namelijk van het stijve gevoel en de pijn in je spieren af. Voor iedereen die regelmatig sport, is het dus een goed idee om regelmatig een saunabezoekje in te plannen.

Rugklachten

Ook voor iedereen die vaak last heeft van zijn of haar onderrug is de sauna the place to be. De hitte doordringt namelijk de spieren en gewrichtsbanden. Ook openen de aderen in je onderrug, waardoor de bloedsomloop wordt bevorderd. Net als bij spierpijn, zal dit de pijn verlichten. Je zult wellicht niet helemaal van de pijn afkomen, maar af en toe een bezoekje aan de sauna kan zeker een positieve bijdrage leveren.

Metabolisme

Je metabolisme kan tijdelijk verhogen wanneer je in de sauna zit, waardoor je meer calorieën verbrandt. Ja, je leest ’t goed – calorieën verbranden terwijl je stilzit! Hoe dat werkt? Als je in de sauna zit moet je lichaam hard werken om je lichaamstemperatuur niet te ver te laten stijgen. Een soort cardio dus, maar dan zonder bewegen. Het slechte nieuws is dat je cardio of krachttraining hierdoor niet kunt skippen, maar een chille toevoeging aan je fitnessroutine is het zeker.

Bloedsomloop

We noemden al even dat een saunabezoekje je bloedsomloop kan bevorderen, en dat heeft meerdere voordelen. Je spierpijn wordt verlicht en gaat sneller over, het kan zwellingen en pijn tegengaan en kan helpen bij pijn aan spieren en gewrichten. Moeten we nog meer zeggen

Ontspannen

Als laatste is de sauna natuurlijk dé ultieme plek om te relaxen en ontspannen. Dat is voor de meeste mensen ook dé reden om er naartoe te gaan. De hitte en rustige omgeving kunnen enorm helpen bij het verlichten van stress en anxiety in het dagelijks leven. Een kwartiertje kan al een heel positief effect hebben. Tijd om een saunabezoekje in de plannen dus!

Lees ook: 8 manieren om een kleine keuken opgeruimd te houden

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels