Aha! Dus dit is waarom je huid rimpelt als je onder water bent

rimpels

Hierom ontstaan die rimpels!

Heerlijk een uurtje in bad zitten. Dat is echt ultiem genieten, maar wij vroegen ons al een tijdje af waarom onze vingers toch altijd zo rimpelig zijn na zo’n badsessie. Nu weten we gelukkig eindelijk het antwoord. 

Het is eigenlijk heel handig!

Water opnemen
Vroeger dacht men altijd dat de rimpeltjes in je vingers kwamen doordat je lichaam water opnam. Door dat opgenomen water zouden er rimpels ontstaan in je vingers. Net zoals rimpels in het water zelf. Dit blijkt niet waar te zijn. Je huid neemt het water waarin je ligt niet op. De oorzaak ligt ergens anders.

Grip
De reden dat je vingers zo rimpelig worden is voor grip. Als je natte handen hebt en iets nats vast wilt pakken dan kan dat heel glibberig aanvoelen. Doordat je de rimpels in je handen hebt kun je die dingen veel beter vasthouden. Vergelijk het bijvoorbeeld eens met de banden van een auto. Juist het profiel in die autobanden zorgt ervoor dat je grip hebt op de weg. Bij je vingers werkt dit niet anders. Superhandig dus! Ons hoor je niet meer klagen over de rimpels in onze huid.

Lees ook: Wij hadden geen idee: hiérom zou je eigenlijk altijd met je sokken aan moeten slapen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: videostill SciShow Kids