Aha! Zo kun je over je make-up zonnebrandcrème aanbrengen

Zwemmen

Optimaal beschermd én perfecte make-up

We kunnen het belang van zonnebrandcrème niet genoeg benadrukken. Hetzelfde geldt voor het opnieuw aanbrengen van SPF gedurende de dag. Je wilt immers optimaal beschermd blijven tegen schadelijke straling. Maar kan dat wel als je make-up draagt? Jazeker! Hieronder delen we het geheim. 

Laten we bij het begin beginnen

Waarom is het eigenlijk zo belangrijk om zonnebrandcrème herhaaldelijk aan te brengen? Naarmate je dag vordert en je huid wordt blootgesteld aan verschillende temperaturen, weersomstandigheden en zweet, neemt de bescherming af. Op de korte termijn betekent dit dat je gezicht rood wordt en verbrandt. Dit zal een paar dagen later waarschijnlijk een vervellende huid opleveren. Niet fijn! Op de lange termijn liggen er ook ernstigere gevaren op de loer, zoals huidkanker, vroegtijdige huidveroudering en hyperpigmentatie. 

Oké, er zit zonnebrandcrème in je tas. En nu?

Het is belangrijk dat je je, ongeacht je activiteiten en omgeving, om de twee tot drie uur opnieuw insmeert. Alleen midden in de winter, en alleen dan, is het eenmalig aanbrengen van SPF in de ochtend voldoende. 

Perfect beschermd op pad

We horen het je denken… Je make-up zit fantastisch, waarom zou je het dan in hemelsnaam verpesten met een laagje vettige crème? Dat hoeft dus niet. Zonnebrandcrème en make-up gaan prima samen. Geef je de voorkeur aan crème, dan heb je alleen een make-up sponsje nodig. Breng een dot zonnebrandcrème aan op de rug van je hand en gebruik de spons om het lichtjes over je gezicht te verdelen. Dat is alles! De crème trekt vanzelf in. Een spray heeft andere voordelen. Deze kun je namelijk gemakkelijk gelijkmatig over je gezicht verdelen. Denk er dan wel aan om de spray tussen twee lagen goed te laten drogen voor het beste effect.

Tot slot nog een laatste tip

Zonnebrandcrème is niet hetzelfde als een serum, lotion, dag- of nachtcrème. Het is dus belangrijk dat je je standaard huidverzorgingsproducten gewoon blijft gebruiken naast de zonnebrandcrème. 

Lees ook: Dit is waar de factor van je zonnebrandcrème voor staat

Bron: PureWow | Beeld: Unsplash