Ai: deze kleding kan cellulite veroorzaken

Door deze kleding kunnen de putjes in je billen en benen erger worden

Cellulite is niets om je voor te schamen. Zo’n negentig procent van de vrouwen heeft last van deze putjes. Hartstikke normaal dus. Toch willen veel vrouwen deze putjes in hun billen en benen het liefst verbergen. Maar doe dat liever niet in deze kleding, want dat kan er juist voor zorgen dat je cellulite erger wordt. 

Gewicht

Wat is cellulite eigenlijk precies? Nou, cellulite is onderhuids vetweefsel dat tegen je huid aandrukt. Hierdoor krijg je putjes op je buik, billen en dijen. Vaak wordt er gezegd dat cellulite iets is waar alleen zwaardere vrouwen last van hebben, maar dit is totaal niet het geval. Hoewel het bij zwaardere vrouwen vaak beter te zien is, hebben ook andere vrouwen er last van. Zo vertelt Shira Ein-Dor, eigenaar van het Cellulite Reduction Center aan Health.com, dat ze zelfs Victoria’s Secret-modellen behandelt. “Zij zijn heel dun, sporten dagelijks en eten hartstikke gezond. En toch hebben zij ook cellulite.”

Oorzaak

Cellulite kan dus te maken hebben met je gewicht en een ongezonde levensstijl, maar het wordt vooral veroorzaakt door hormonen, erfelijke aanleg en je leeftijd. Daarnaast speelt ook je geslacht een grote rol in het krijgen van cellulite. Hoe oneerlijk het ook is, negentig procent van de vrouwen krijgt te maken met cellulite ten opzichte van slechts tien procent van de mannen. Daar is dus niets aan te doen… Toch kan cellulite ook veroorzaakt worden door iets waar je wél iets aan kunt doen. Namelijk, je kleding.

Strakke kleding

Strakke kleding om je dijen, zoals een skinny jeans, kan de bloedsomloop verlagen. Het ziet er misschien wel mooi en afslankend uit, helaas is het niet goed voor je huid. Ook een te strakke onderbroek kan het risico op cellulite vergroten. Kies daarom liever voor een losser exemplaar. Zit ook nog eens lekkerder!

Lees ook: Last van cellulite? Deze oefeningen zouden uitkomst kunnen bieden

Bron: Family Today | Beeld: Unsplash, Waldemar Brandt