De belangrijke reden waarom je altijd de airco in het vliegtuig aan moet zetten

airco

Het is juist goed voor je om ‘m aan te zetten

Je door het vliegtuig wurmen op weg naar je zitplek, je bagage met moeite in de overhead lockers plaatsen en kijken hoe het vliegpersoneel demonstreert wat je moet doen in geval van nood. Het hoort allemaal bij de vliegbeleving, net als de veelgestelde vraag of je de airco nu aan of uit moet doen tijdens de vlucht. Wij weten het nu!

Velen gaan er onterecht vanuit dat je de airco beter uit kunt zetten.

Bacteriën

Er zijn verscheidene redenen waarom veel passagiers de airco boven hen uitzetten wanneer ze gaan vliegen. Men wil geen bacteriën in het gezicht geblazen krijgen en men wil het ook niet te koud krijgen. Toch is het goed om de airco wél aan te laten en dat heeft juist te maken met het vermijden van bacteriën.

Vliegtuigairco

Dr. Mark Gendrau, expert op het gebied van de verspreiding van bacteriën, vertelt aan Travel and Leisure magazine dat de slechte reputatie van de vliegtuigairco ongegrond is. Hij vertelt dat het veel beter is om de koude lucht aan te laten staan. “De lucht die je normaal inademt, is afkomstig van de twee tot vijf rijen rondom je stoel”, begint hij zijn uitleg.

Virussen

Volgens de dokter blijven virussen in het vliegtuig wel zo’n 5 uur in de lacht hangen, dat terwijl de lucht in vliegtuigen elke paar minuten wordt gefilterd. Door gebruik te maken van de koude lucht boven je plaats, kun je voorkomen dat je te veel in aanraking komt met de bacteriën. De expert vertelt dat deze koude lucht als het ware een barrière creëert voor de persoon die onder de lucht zit.

De volgende keer laten wij de airco boven onze stoel dus gewoon aan!

Lees ook: Tegen een meerprijs vliegen zonder kinderen, zou jij het doen?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Travel and Leisure | Beeld: Pexels